Читайте нас в соціальних мережах

«Потрібно думати не лише про виділення коштів, а й контроль за використанням кожної копійки», – Михайло Цимбалюк про бюджет-2023

Вівторок, 08 листопада 2022 08:30
Бюджет 2023 року пишеться у непростих політичних, економічних і військових умовах.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.  

– Це перший бюджет воюючої держави. Хочеться щиро вірити, що це буде бюджет року перемоги українського народу у війні з рашистами. Але все ж таки варто розуміти, що половина бюджету – це сектор оборони. Тут потрібно думати не лише про виділення коштів, а й контроль за використанням кожної копійки. І це обов’язок передусім Верховної Ради України,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Щодо соціальної сфери, то 400 мільярдів гривень на неї – це дійсно велика сума. За цими коштами є долі більше 10 мільйонів українських пенсіонерів, малозахищених верств населення, яким допомагає держава, пояснив Михайло Цимбалюк.

– Коли ми кажемо про кошти на відновлення держави, то хочеться побажати уряду все-таки подбати, щоб громадяни України які втратили житло, вже найближчими місяцями розпочали отримувати відшкодування. Бо сьогодні вони тільки чекають і реєструються в системі «Дія». В бюджеті на наступний рік є зменшення фінансування освіти, а воююча держава має пам’ятати, що фінансування освітнього сектора – це теж війна за майбутню еліту України, яка буде відбудовувати державу після воєнної епохи,  резюмував Михайло Цимбалюк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар