Читайте нас в соціальних мережах

«Це правовий нігілізм», – Михайло Цимбалюк про заборону чоловікам-студентам виїжджати за кордон (відео)

Понеділок, 03 жовтня 2022 16:35
Українським студентам, які навчаються за кордоном, заборонили виїжджати з України.

Внаслідок цього минулого тижня на контрольно-пропускному пункті «Шегині» на Львівщині відбулась акція протесту студентів, які вважають, що заборона є порушенням їхніх прав.

Свою думку щодо цього висловив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– На черговому пленарному засіданні Верховної Ради народні обранці будуть піднімати цю тему. Як правник я не розумію підстав. Те, що є якийсь нормативний документ, розпорядження чи наказ Держприкордонслужби чи Митної служби – це правовий нігілізм. Мені видається, що це проблема правоохоронних органів. Якщо є мотивація, що є багато зловживань, чи є підроблені документи щодо виїзду – це одна справа. Але інша, що законом це не заборонено,– зазначив Михайло Цимбалюк.

Кабмін мав би просто внести зміни в чинну постанову і все врегулювати. Якщо це не вдасться зробити, то доведеться все вирішувати в законодавчому руслі, зауважив політик.

– Склалась така ситуація, що Україна на міжнародній арені виглядає державою з не зовсім внормованим законодавством. В європейській спільноті це рішення сприймають з подивом. Тому слід у цьому питанні поставити крапки над «і». Я не виключаю, що є невеликий відсоток тих громадян, які користуються підробленими документами. Але це справа правоохоронних органів – нехай доводять. І до речі, презумпцію невинуватості ніхто не скасовував,  наголосив Михайло Цимбалюк.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ