Читайте нас в соціальних мережах

«Треба бити у дзвони і вимагати негайно припинити безчинства», – Михайло Цимбалюк про ситуацію на Запорізькій АЕС (відео) 

П'ятниця, 12 серпня 2022 17:15
Ситуація на Запорізької АЕС і непідконтрольність її роботи міжнародними організаціями ставить під загрозу усе європейське співтовариство.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк в ефірі каналу «Прямий».

– Ми добре памʼятаємо безчинства, які чинили орки на Чорнобильській АЕС. Такими повідомленнями рашисти просто демонструють власне обезсилення на тлі поразок на фронті. Вони намагаються хоч таким чином сформувати пропаганду для свого населення,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик зауважив, що міжнародні організації у цій небезпечній ситуації проявили своє безсилля.

– Ми бачимо байдужість міжнародних структур. ООН заявляє про чергову «стурбованість». Не завершили процес введення міжнародних експертів в Оленівку. А Запорізька АЕС уже кілька днів відключена від основних датчиків МАГАТЕ. При цьому міжнародна спільнота знову мовчить і до чогось закликає. Те саме з ОБСЄ, яке відмежувалася від війни в Україні. Впевнений, після української перемоги має прийти переосмислення і перезавантаження міжнародних структур, які на сьогодні демонструють інертність,  заявив Михайло Цимбалюк.  

Україна повинна проявити ініціативу та закликати міжнародні організації до дій, переконаний Цимбалюк.

– Українська влада теж повинна діяти більш радикально. Ми майже не чуємо Міністерство закордонних справ. Де наші дипломати? Де представники України в ООН? Де чергове негайне зібрання з ініціативи України? Де позиція нашої сторони в МАГАТЕ? Треба бити у дзвони і вимагати негайно припинити безчинства, бо в іншому разі ми за крок до небезпеки. До речі, ніхто сьогодні не може чітко сказати що відбувається на Запорізькій АЕС. Чи насправді там все заміновано, чи нас просто лякають в черговий раз рашисти. Всі мовчать всі чогось очікують,  обурився Михайло Цимбалюк.

Він додав, що на найближчому засіданні ВРУ буде ухвалено звернення до міжнародних організацій і закликом діяти.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ