Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «З таким сусідом як Польща Україна просто зобов'язана перемогти!» (відео)

Вівторок, 24 травня 2022 10:33
Президент Польщі Анджей Дуда відвідав Київ 22 травня. Він став першим іноземним лідером, який виступив у Верховній Раді України після початку війни.

Народний депутат від «Батьківщини», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк також виступив з цього приводу під час засідання ВРУ. Він наголосив на тому, що приїзд Анджея Дуди став подією, яка увійшла в світову історію

– Нині для України та всього світу – воістину історичний день. Виступ Володимира Зеленського та Анджея Дуди в парламенті говорить про те, що рівень наших міждержавних стосунків на високому рівні. В українського і польського народу не тільки спільна історія, а ще спільні переживання і спільні майбутні проекти. Ми пам’ятаємо Мюнхенську зраду, яка була болючою для польського народу. Ми пам’ятаємо смоленську трагедію, як українці співпереживали з поляками. Ми нині вдячні за те, що польський народ як справжній сусід та хороший родич співчуває та допомагає нам від 24 лютого. Ми пам’ятаємо ті непрості дні і ночі, коли десятки тисяч українців їхали та йшли до польського кордону, очікуючи на допомогу. І вони її отримали. Честь і хвала польській владі, простим полякам. Нині мільйони жінок і дітей перебувають у Польщі – мають роботу, а військові отримують медичну допомогу, – зазначив Михайло Цимбалюк.

Окрім цього, фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України під час засідання звернулася до Київської міської ради з пропозицією одній із вулиць Києва присвоїти назву «Варшавська».

Детальніше у відео. 

https://www.instagram.com/tv/Cd3jshlATDO/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR1n0HVOZFA9gpsLHTtYI8UQJeNvDOVbtpT9G-a9ktLvhS02qkiC5ZcsuNw

 

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ