Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Українська влада у вирішенні проблем сподівається лише на Бога, Білорусь та Росію» (відео)

Вівторок, 21 грудня 2021 22:03
Ситуація з опалювальним сезоном в Україні – це нефаховість влади, яка помножена на брехню.

На цьому наголосив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк у прямому ефірі каналу «НАШ».

– Європейська та світова енергетична криза не зовсім стосується України. Наша держава, не Німеччина, не Італія, має можливість добувати свій український газ на рівні 35-40 мільярдів кубів. Запаси є значно більші, потужності треба розробляти. Минулого року президент звітував, що було закачено рекордних 19 мільярдів кубів газу, а цьогоріч на 10 мільярдів менше. Питання до «Нафтогазу України»: чому закачали менше газу? Коли весною на рахунках «Нафтогазу» було 2 мільярди доларів, уявіть, скільки можна було закупити газу за тодішньою ціною, – зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик також додав, що не дотримано гарантованих запасів вугілля.

– Три мільйони тон вугілля завжди було на складах. Цього року немає. Якщо людям брешуть, кажучи, що закуплять необхідну кількість взимку, то такого не буде, бо треба везти з-за кордону. Уже всі держави світу, які видобувають вугілля, продали все наперед. Якщо взимку привезти, технологічно не розвантажать при мінусовій температурі,  розповів Михайло Цимбалюк.  

Народний депутат наголосив на тому, що «Батьківщина» пропонувала план дій щодо «безболісного» проходження опалювального сезону.

– Ми не тільки критикуємо як опозиція, а запропонували конкретний план ще три місяці тому. Ми казали, що буде біда. Шмигаль завжди виголошує з трибуни: «У нас все добре, ми подбали про людей». То дайте список тих людей, про кого ви подбали. Це нефаховість, яка помножена на шалену брехню. Зараз залишається два аспекти, на які надіється уряд. Я спілкувався з виконавцями, які беруться за голову. Вони кажуть: «Як може прем’єр таке пропонувати» і заявляють: перше – надія на Бога, що буде тепло, а ще – надія на Білорусь і Росію, які дадуть електроенергію. Першого листопада Герус казав, що не будемо в них закупляти електроенергію. З першого ні – закупили аж з третього листопада, – підсумував Михайло Цимбалюк.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар