Читайте нас в соціальних мережах

«Перш ніж вимагати дії від міжнародних партнерів, треба діяти самому», – Михайло Цимбалюк

Субота, 18 грудня 2021 16:45
Сьогоднішні дії української влади – це шалена нефаховість, яка помножена на здачу українських інтересів.

Таку позицію в ефірі телеканалу «Прямий» висловив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк.

– Бажаємо успіху президенту у важливих міжнародних перемовинах. Однак вказуємо на помилки, які допускаються владою і головнокомандувачем. Погляньте, які не зовсім дипломатичні заяви звучать останнім часом з уст міністра закордонних справ. Це не сприяє укріпленню наших міжнародних стосунків, з іншого боку навіть навпаки –  сприяє міжнародним  скандалам, – говорить Михайло Цимбалюк. – Виникає питання: де стратегія? Чи чули парламентарі, яка стратегія у Зеленського стосовно досягнення миру на Донбасі? Всі варіанти озвучені перед виборами вичерпані. Що далі? Де той план «Б», який нам обіцяли? Його немає.

Народний обранець додав, що перш ніж вимагати дії від міжнародних партнерів, треба діяти самому.

– У парламенті є ті сили демократичного спрямування, лідери яких мають досвід. Вони відомі в Європі та США. Однак президент, як я вже неодноразово казав, жодного разу не запросив на політичні консультації лідерів парламентських фракцій. Навіть в той час, коли весь світ попереджав про  загострення ситуації, – зазначив Михайло Цимбалюк. – Думаю, глава держави і його близьке оточення зрозуміли, що перемогти Путіна можна завдяки двом факторам – сильна дипломатія та сильна українська армія. Жоден з них сьогодні не задовольняє ні українське суспільство, ні міжнародних партнерів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ