Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко: "Слабкість України – у неспроможності відстоювати національні інтереси в переговорах"

Понеділок, 08 червня 2020 21:30
Українська влада не ставить за мету побудову сильної економічної держави. Саме тому країна перетворюється на сировинний придаток.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу «112 Україна».

– Слабкість України полягає у тому, що в нас немає сильної позиції на міжнародній арені, ми не здатні відстоювати свої національні інтереси. Це – найбільша біда. Якби чиновники говорили з позиції захисту націнтересів, а не як кочівники, то ситуація була б значно кращою. А так, що вони є, що немає – однаково. Виконує хтось обов’язки міністра, награбує й втече, а після нього навіть трава не росте. Влада набрала кредитів, але хто буде їх віддавати? Тому в свій час свободівці пропонували запровадити політичну відповідальність за збільшення кредитів, бо сьогодні кожен українець, навіть новонароджений, винен понад 50 тисяч гривень і цей борг зростає. Ті умови, які нам нав’язують міжнародні кредитори, є все більше невигідними для України. На сьогодні в бюджеті закладено 450 мільярдів для повернення і обслуговування боргів. Кожна третя гривня йде на погашення кредитних зобов’язань. За таких умов держава може розвиватися? Звісно, ні, –зазначив Михайло Головко.

Свободівець підкреслив, що кожна успішна країна йшла шляхом економічного націоналізму.

– Влада в Україні не ставить за мету побудову самостійної економічної моделі. Кожна успішна держава йшла цим шляхом. Наприклад, США, Японія, Німеччина. Політика економічного націоналізму передбачає захист власного виробника, його стимулювання, державну підтримку, експортну дисципліну, створення робочих місць та продукції з високою доданою вартістю. Ми маємо бути високоіндустріальною країною, а не сировинним придатком, – резюмував Михайло Головко.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Жека 01.08.2020, 05:47
Капітан Очевидність
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ