Читайте нас в соціальних мережах

Рабінович: Держава йде врознос, а нова влада продовжує жартувати

Вівторок, 02 липня 2019 17:12
В Україні склалася жахлива ситуація: шахтарям як і раніше не виплачують обіцяну зарплату, в українських селах відключається освітлення через скасування нічного тарифу, на Донбасі загострилася ситуація тощо. Держава йде врознос.

Про це заявив народний депутат, співголова політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович в кулуарах Верховної Ради України за результатами зустрічі з мерами українських міст, яка відбулася у вівторок, 2 липня.

«Сьогодні ми спостерігаємо моторошну картину по всій країні: шахтарі перекрили трасу через невиплати зарплат, скасування нічного тарифу «вбила» освітлення в українських селах... Я не хочу налаштовувати людей на негатив, але потрібно розуміти, що «стрибками» проблеми не вирішити. Мери прифронтових міст розповіли, що на Донбасі йде справжнісінька війна – миру немає! Стріляють і ті, і інші більше, ніж при Порошенко! Виходить, нова влада про мир «пожартувала» – миру не буде! Про тарифи теж «пожартувала» – їх зниження не буде! Днями Богдан заявив про те, щоб дати людям можливість спілкуватися російською. Однак сьогодні в «Слуги народу» сказали, що і це був жарт!» – обурився парламентарій.

Вадим Рабінович вважає, що «сьогодні держава йде врознос, і потрібно розуміти, що це стосується кожного: якщо ми ще посміємося на парламентських виборах, і в новій Верховній Раді більшість візьме «96-й» або «97-й квартал», то в країні відбудеться колапс».

«Сьогодні мери міст розповіли про колосальний обсяг невиплачених боргів за електроенергію. Восени почнеться опалювальний сезон і в домівку прийде холод. Тарифи високі, транзитний договір відсутній... Хтось розуміє, що станеться 1 січня 2020 року, коли ми втратимо транзитні переваги? У відповідь ми сміємося і радіємо, а проблеми не вирішуємо», – констатував народний депутат.

«Люди хочуть жити в своїй країні і процвітати тут, але держава їм не дає цього робити. Чого тільки варте рішення Кабміну ввести положення про ліцензування складів ПММ – це ж тільки створює нову корупційну схему! Нам всім розповідають про децентралізацію, але в той же час на місцеві ради поклали оплати за всіх пільговиків. Хтось задумався про те, як місцева влада буде покривати ці витрати?!» – обурився Вадим Рабінович.

Окрему увагу народний депутат звернув і на роботу Верховної Ради України восьмого скликання.

«Ця Рада не працює – вона виконує функцію виборчої трибуни. Президент Зеленський продовжує жартувати. А нам потрібен мир! Тому «Опозиційна платформа – За життя» займалася і займатиметься питаннями врегулювання конфлікту на Донбасі – ми мовчати не будемо», – пообіцяв співголова політсили.

Вадим Рабінович нагадав про те, що днями глава політради «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук повернув на Батьківщину, в сім'ї, українських полонених.

«І замість того, щоб подякувати Медведчуку за порятунок дітей України, влада назвала такий крок злочином. У Зеленського, що «комплекс Наполеона»? Представники нашої партії поїхали домовлятися про зниження тарифів для українців, а проти них знову ж порушують кримінальні справи. Хочу нагадати, що патріоти – це люди, які роблять все для того, щоб країна жила краще. Всі інші визначення є невірними і обманюють громадян. Що це за патріоти, які сприяють еміграції українців, змушують їх голодувати і що це за нова влада, яка продовжує цей курс?» – обурився політик.

Вадим Рабінович нагадав, що він голосував за кандидата в президенти Володимира Зеленського. «Але я ще такого не бачив, щоб політик за перші 30 днів відмовився від всіх абсолютно обіцянок – одні хіхонькі та хахоньки. Тільки і говорять про перенесення Адміністрації Президента в скляну будівлю, на яке 300 млн «дасть знайомий» і фішкою якого буде фонтан і живе дерево. Це що за божевільня така?!» – задався питанням парламентарій.

Обурюють політика і призначення влади: «Нового главу митниці Нефедова – представника Сороса в Україні – називають «новим обличчям». Але ми ці «особи» вже бачили раніше! Щорічно в цій дірі – митниці – пропадає близько 5 млрд дол. Нефедов має відношення до американського мільярдера Сороса, є колишнім заступником Абромавічуса, підтримує і бере участь в гей-парадах. І це ми називаємо «новим обличчям», таке «нове обличчя» нам потрібно?»

У свою чергу Вадим Рабінович повідомив, що вніс на розгляд парламенту законопроект про кримінальну відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок, «тому що це стало головною проблемою нашої країни».

«Плетуть хто, що хоче, а справою ніхто не займається! Я вніс два законопроекти – простих і ясних, які скопіював у поляків (щоб мені ніхто не сказав, що це популізм). Так ось поляки виплачують «тринадцяту пенсію» літнім людям і скасували податки для молоді. Я пропоную закріпити на законодавчому рівні обов'язкове нарахування «13-ї пенсії» пенсіонерам і скасувати нарахування податку на доходи фізичних осіб людям, які не досягли 26-річного віку. Упевнений, це зупинить відтік молоді!», – заявив народний депутат.

«Потрібно спокійно оцінити ситуацію. Ми правильно зробили, що серцем вибрали Зеленського, тому що потрібно було прибрати Порошенко. Але на цьому треба закінчити жарти і на парламентських виборах голосувати головою за мир, за зниження тарифів. Нам залишилося 20 днів до доленосного вибору: мир або війна. Виберіть мир і життя!» – резюмував Вадим Рабінович.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ