Читайте нас в соціальних мережах

"Ніякого хабаря я не отримував і не надавав", - Сергій Лабазюк прокоментував порушену проти нього справу НАБУ

Вівторок, 28 листопада 2023 15:10
 21 листопада, детективи НАБУ зранку прийшли з обшуком до народного депутата від Хмельниччини Сергія Лабазюка.

Згодом у НАБУ повідомили, що чинний нардеп, який за сумісництвом є власником великого будівельного та аграрного бізнесів, підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

Сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд взяв під варту народного депутата України Сергія Лабазюка, який намагався підкупити топпосадовців у сфері відновлення.

Як повідомили у НАБУ, нардеп може вийти з СІЗО, внісши заставу у розмірі 40,2 млн грн.

Натомість, "Тернополянам" Сергій Лабазюк прокоментував, що жодного хабаря не брав.

"Останній тиждень багато новин про отримання хабарів. І сьогодні, 28 листопада Вищий антикорупційний суд обрав мені заставу у розмірі 40 млн грн. Хочу прокоментувати події. Головне - ніякого хабаря я не отримував і не надавав. Неправомірна вигода по ст. 368 ККУ мене не стосується, хоча багато джерел некоректно писали заголовки. В мене немає ні повноважень, ні бажання мати такі «подарунки». Детективи НАБУ порушили щодо мене провадження за ст. 369 ККУ - тобто пропозиція надання вигоди. За матеріалами слідства, начебто я ініціював надання неправомірної вигоди Віцепрем'єр-міністру з відновлення України-Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та Голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.Починаючи з минулої пʼятниці в нас проходили судові засідання. Але, у тих, хто їх дивився виникло більше запитань, ніж відповідей. Так, детективи НАБУ документували усі переписки та зустрічі з вказаними особами та виклали це в матеріалах, тому щось приховати ніхто не зможе", - відзначив Сергій Лабазюк. 

За словами депутата, з оголошених матеріалів самим прокурором, Лабазюк 0 разів пропонував Віцепрем'єр-міністру чи Голові Держагентства якісь суми грошових коштів, відкатів чи тому подібних речей, 0 разів просив порушити закон і дати певній компанії преференції над іншими, 0 разів його було затримано з грошовими коштами, чи будь-яких інших осіб за матеріалами слідства.

"Безліч разів підтверджено, що я не просив за себе, я питав, чому якісну компанію з будівництва, перед якою наявні заборгованості бюджету ще з 2021 року за вже виконані роботи – доводять до закриття, а людей виганяють на вулицю. Але, головне – що я 0 разів отримав відповідь на питання - чому десятки мільярдів на відновлення мостів та доріг йдуть по закритим процедурам і коли відкриють тендери та чому тисячі українців потрібно звільняти з роботи, бо бюджетні кошти йдуть іноземним компаніям?! Справа точно не стосується питання справедливості. Це відверта провокація підкупу, тобто дії службової особи з підбурення пропонування неправомірної вигоди - за яку, згідно ст. 370 ККУ сам провокатор має сісти за ґрати", - наголосив депутат. 

Як вважає Лабазюк, детективи вирішили зробити гарну картинку для медіа і замість складної роботи розкриття системної корупції – самі спровокували підбурення до хабаря, користуючись закритістю тендерів та державних замовлень, які посадовці-підбурювачі самі й створили.

"Чи це просто заради картинки, чи в цієї справи є якісь бенефіціари - наразі не знаю. Знаю одне, поки хтось створює хайп - тисячі працівників компанії, які якісно і швидко виконували свою роботу і рятували нашу критичну інфраструктуру безоплатно (наголошую, казали «треба» - роботи робили без коштів, бо війна) - будуть без зарплат та разом з сім’ями відчуватимуть великий тиск, поки це провадження не завершиться. Тому коли медійний «хайп» себе вичерпає і піде реальний розгляд матеріалів справи – я впевнений, що доведу свою невинуватість", - підсумував Сергій Лабазюк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #3 Правда 03.12.2023, 16:14
Подивитися на цих злодіїв і диву дивуєшся на скільки це бидло нас українців рахує ніким, а може вони клоуни ніщо і ні хто тому, що вони пристосуванці до корита не гребують порядністю, совістю, а більше того готові лизати задницю, дивитися в очі хоч чорту щоб давав красти та дурити народ. Вихід - тюрма і конфіскація всього майна.
Скарга
0 #2 Хмельничанин 30.11.2023, 12:45
Білий і пушистий аферист який не тільки працює на відкатах, а дійшов до такого низького порога, що у померлих селян паї переоформив на підроблених документах і обробляє а прості люди не можуть оформити спадщину через зажерливого злодія.
Скарга
0 #1 Хмельничанин 29.11.2023, 16:40
Напевно з неба впало, а може пора відповісти за крадівництво.
Скарга

Додати коментар