Читайте нас в соціальних мережах

«Я закликав керівництво облради зменшити апетити», - Ігор Жмінка після інформації про виключення з фракції «Слуги народу»

Четвер, 19 жовтня 2023 12:51
16 жовтня з'явилася інформація про виключення з фракції у Тернопільській обласній раді депутата від партії "Слуга народу" Ігоря Жмінки. 

"Тернополяни" писали, що голова ТОВА Володимир Труш вийшов під час даного голосування, так само, як і Денис Милий, працівник апарату, - виключити з фракції Ігоря Жмінку вирішили Юрій Яремчук, Юлія Хаєцька, Володимир Семерез, Ярослав Захарків та Ігор Сопель з подачі Володимира Гевка, народного депутата України та керівника партії "Слуга народу" у Тернопільській області. 

Про виключення з партії, засідання фракції та причини таких подій, депутат Ігор Жмінка дізнався з преси. 

Однопартійці чомусь забули покликали Ігоря Жмінку на засідання фракції, так само як їм не вистачило ні часу, ні сили духу, ні чесності, щоб повідомити Ігоря Жмінку про його ж виключення з фракції. 

Не озвучили "Слуги народу" ні причин виключення і ніяк публічно не коментують дану подію. 

"Ні, я 16 жовтня не був на фракції, так як мене не повідомляли про це засідння фракції завчасно і навіть 16-го числа, - відзначив Ігор Жмінка. - І питання, які розглядалися мені також невідомі. Я дякую ЗМІ, що вони швидше черпають інформацію, як я і як фракція "Слуга народу", бо побачив я цю інформацію у статті, що там фракція вирішила і навіть поіменне голосування. Депутати від фракції "Слуга народу" - Яремчук, Хаєцька, Семерез, Сопель і Захарків проголосували за виключення мене з фракції "Слуга народу". Я хотів би ще раз наголосити, що є певний порядок входу у фракцію, і порядок виходу з фракції - навіть якщо це питання було і було нагальне і вони повинні були мене запросити і заслухати, але на жаль цього не відбулося. Я оперую тільки даними, які я отримав у ЗМІ. Я подам заяву у штаб "СН", щодо витребування протоколу засідання фракції, або копію протоколу, після цього я міг би дати більш змістовно юридично оцінку цього факту. Якщо б мені в той день, в той момент повідомили, що розглядають моє питання, я б прибув - заслухав їхні позиції і висловив би свою думку. Я зі своєї сторони не бачу жодних порушень. Тільки я один виступаю на засіданнях і саме я був ініціатором 22 серпня цього року на сесії і сказав, що якщо пан голова (Михайло Головко, голова Тернопільської обласної ради) не повернеться до депутатів, до більшості, які його чекали, то я сам юридично розпочну процедуру зняття його з посади в законний спосіб, передбачений регламентом". 

Ігор Жмінка не знає істинних мотивів та причин виключення з фракції "Слуга народу", але з чуток і десь особисто розуміє, що його діяльність щодо викриття премій та надбавок голові та його заступникам Тернопільської обласної ради чомусь не подобається народному депутату та керівнику "Слуг народу" на Тернопільщині Володимиру Гевку, який вочевидь вирішив "закрити очі" на корупційний скандал за участю голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, та захмарні премії керівництва облради та постійні дороговартісні відрядження Головка і компанії. 

"Моя позиція при вступі у фракцію - це захист прав людини і підтримка закону і я це відстоюю - і було одне із моїх звернень до голови обласної ради, що на сьогодні мінімальна пенсія 2760 гривень - 3000 гривень, а премія керівника обласної ради в місяць - 80 тисяч гривень, - наголосив Ігор Жмінка. - І я подав не один проект рішення щодо призупинення під час війни виплачування премій, щодо обмеження премій і надбавок і також я подав, можливо це з тим пов'язано, можливо пов'язано з тим, що я роблю запити, я собі так думаю, бо не маю витягу з протоколу. Можливо ці апетити треба збавити,  тому що у нас мінімальна зарплата 6700 гривень , а у нас керівники обласної ради отримують 150 тисяч гривень в місяць". 

Детальніше у відео інтерв'ю "Тернополян". 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ