Читайте нас в соціальних мережах

ВРУ проголосувала за негайне публічне відкриття е-декларацій для посадовців

Середа, 20 вересня 2023 18:25
Верховна Рада сьогодні прийняла доленосне рішення, схваливши вето президента Володимира Зеленського та виправивши закон про відновлення декларування щодо відкритості декларацій.

 За відповідне рішення проголосував 341 народний депутат, цього разу весь зал був тотально за відкритість. Утім, один депутат вже ж проголосував проти — це Дмитро Микиша від «Слуги Народу».

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування, проте не ухвалила головну правку про негайне відкриття реєстру декларацій. Аби закон набув чинності, його відправили на підпис президентові. Зеленський вирішив його ветувати.

Чому законопроєкт про е-декларації такий важливий? Відновлення електронного декларування для посадовців потрібне, зокрема, для виконання Україною семи рекомендацій на шляху до вступу в ЄС. Уже в жовтні Єврокомісія має надати звіт з оцінкою виконання Україною цих кроків. В уряді запевняли, що до цього часу в Раді буде остаточно ухвалений закон щодо е-декларування.

Окрім того, на важливості відновлення декларування для чиновників наголошував Міжнародний валютний фонд. Це потрібно для виконання зобов'язань України за Меморандумом у межах програми EFF.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар