Читайте нас в соціальних мережах

Привласнив майже 6 мільярдів гривень: олігарху Коломойському оголосили нову підозру

П'ятниця, 15 вересня 2023 12:16
Відомому українському бізнесмену Ігорю Коломойському повідомлено про нову підозру.

Колишнього власника найбільшої приватної банківської установи підозрюють у заволодінні майже 6 млрд грн найбільшого українського приватного банку, повідомили в Офісі Генерального прокурора.

«За даними слідства, підозрюваний створив організовану групу, до складу якої увійшли співробітники банківської установи, в якій він був засновником та акціонером. Упродовж 2013–2014 років за співучасті службових осіб банку, підозрюваний організував підробку банківських та інших офіційних документів про нібито внесення ним на власні банківські рахунки готівкових коштів на загальну суму 5,8 млрд грн. Насправді ж це не відповідало реальній дійсності. Натомість, на його рахунок в подальшому були зараховані реальні кошти банку у безготівковій формі», - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Згодом учасники злочинної групи ці активи легалізували шляхом вчинення відповідних фінансових транзакцій із підприємствами – резидентами України та іноземними компаніями.

Підозрюваному інкриміновано заволодіння чужим майном, незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України)

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється детективами БЕБ за оперативного супроводження працівників СБУ.

За клопотанням сторони обвинувачення до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі понад 509 мільйонів гривень.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали раніше: Коломойський отримав підозру у шахрайстві та відмиванні майна (ФОТО)

Олігарх Ігор Коломойський – під вартою з можливістю внести заставу понад 500 мільйонів гривень (ВІДЕО)

Читайте також: Обшуки в екс-нардепа Шуфрича: вражають радянські кітелі та імперські колекції (ФОТО)

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #2 goryan 18.09.2023, 17:57
Звичайна політика. Спочатку Зеленський приходить на гроші Коломойського, а потім його поступово зливає. Причому багато хто вважає це цирком, тобто демонструють боротьбу з корупцією на прикладі Бєні, який давно вже не відіграє ніякої ролі і сидить без кормушки. Зате ті, хто розподіляє міжнародну допомогу, хто її витрачає хтозна на що, з тими все добре. З одного боку, менше олігархів - добре, але зараз корупція розквітає не через олігархів, а завдяки політикам і чиновникам, які до дотягуються до західних грошей.
Скарга
+1 #1 Михайло 16.09.2023, 20:35
Спочатку розкрутили, потім посадили в СІЗО, а скоро БЕНЯ як і Злочевський витягне з кишені 10% і поїде спокійно відпочивати. Правда не за законом, а за мішком грошей і так в нашій державі буде до цих пір поки не прийде ПІНОЧЕТ і розмаже всю цю гниль.
Скарга

Додати коментар