Читайте нас в соціальних мережах

"ВРУ продовжує ухвалювати важливі рішення для підтримки економіки та боротьби з рашистами", – Микола Люшняк

П'ятниця, 13 травня 2022 17:30
Верховна Рада України продовжує працювати та ухвалювати важливі рішення для посилення обороноздатності, боротьби з рашистами і колаборантами, підтримки економіки та соціальної сфери.

Про це повідомив народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

– Так, учора Верховна Рада затвердила Указ Президента щодо примусового вилучення в Україні об'єктів права власності рф та її резидентів. Окрім того, ВРУ врахувала пропозиції Президента до закону щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб. Законопроект щодо функціонування органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану був прийнятий в доопрацьованій, компромісній редакції,  розповів Микола Люшняк.

Парламент розглянув низку законодавчих актів, направлених на врегулювання трудових відносин та захист прав працівників, адже в умовах війни для держави вкрай важливе як збереження кожного робочого місця, так і оптимізація роботи бізнесу, який ці робочі місця забезпечує, пояснив народний депутат.

– Рада також внесла законодавчі зміни щодо діяльності з примусового виконання судових рішень у період дії воєнного стану. Розглянуто і законопроекти в соціальній, аграрній, податковій сферах, питання деяких міжнародних угод. У другому читанні прийняті закони щодо реформування сфери містобудівної діяльності, удосконалення механізму протидії рейдерству, регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану. Окрім цього, перед народними депутатами виступив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Це вкотре підтверджує, що пліч-о-пліч з Україною в боротьбі з рашистами об’єдналися усі цивілізовані країни,  зазначив Микола Люшняк.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ