Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: «Зараз важливо, щоб і Україна, і міжнародна спільнота оперативно реагували на дії РФ»

Неділя, 20 лютого 2022 17:30
Країна-агресор Росія зараз продовжує гібридну війну з Україною та світом.

Якщо говорити про провокації з боку РФ, то важливо, що про них відкрито говорять наші міжнародні партнери.

Про це заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк у прямому ефірі каналу «Рада».

– Про провокації на Радбезі ООН попереджав держсекретар США пан Блінкін. Дуже важливо, що українська влада вчасно реагує, вчасно коментує. Саме розкриття планів Росії вже руйнує їх в корені і це один із методів оборони. І українській владі, і міжнародним партнерам варто злагоджено діяти на випередження. Важливо не піддатися на жодну провокацію. Те, що бойовики готують виведення цивільного населення, – справді тривожна інформація, бо це тільки частина спланованої Кремлем спецоперації. Необхідно, щоб в найближчі дні, які будуть найбільш небезпечні, справді не сталося чогось такого, де не буде вчасної реакції України та всієї міжнародної спільноти,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик додав, що напруга не спадає, Україна не ведеться на провокації, але ЗСУ повністю готові відповідати на виклики.  

– Сподіваюся, що виступом на Мюнхенській конференції президент України Володимир Зеленський виробив нову стратегію та дав посил, що Мінські домовленості неможливо виконувати в односторонньому порядку, коли Україна виконує, а Росія – ні,  додав Михайло Цимбалюк.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ