Читайте нас в соціальних мережах

Квіт стане Лукашенком! – дивна заява ректора ЗУНУ проти проукраїнського науковця (документ)

П'ятниця, 18 лютого 2022 21:16
Учора, 17 лютого, на ім’я Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля надійшов лист підписаний ректором ЗУНУ Андрієм Крисоватим щодо ситуація навколо виборів у Києво-Могилянській академії.

У той час, коли сотні студентів у Києві вимагають відставки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий взявся захищати топ-посадовця.

Від імені наукової спільноти ЗУНУ він надіслав прем’єр-міністру Денису Шмигалю листа зі змістом щодо скандалу в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». У ньому Андрій Крисоватий навіть забув провідміняти прізвище білоруського диктатора Лукашенка.

– Неприємно, що таке відбувається у найдемократичнішому закладі вищої освіти України – Києво-Могилянській академії та новообраний президент Академії Сергій Квіт стане в один ряд із нелегітимним президентом Білорусі Олександром Лукашенко. Скандал навколо виборів у Києво-Могилянській академії викликав бурхливу реакцію й комусь на руку така ситуація. Чому так вправно зміщуються акценти й головними звинуваченими є Міністерство освіти і науки України та Міністр Сергій Шкарлет,  йдеться  у листі Андрія Крисоватого до прем’єр-міністра.

Зауважимо, що днями кілька сотень студентів у Києві вкотре вийшли на акцію протесту з вимогою звільнити міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Причина – відмова Міністерства освіти та науки України визнати дійсними вибори президента Києво-Могилянської академії начебто через порушення. На виборах президента НаУКМА перемогу здобув український науковець Сергій Квіт з результатом 52, 8 % голосів.

Свого часу, саме Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, яке очолює Сергій Квіт, виявило плагіат у чотирьох роботах міністра Сергія Шкарлета.

До слова, Сергій Квіт — український освітній і громадський діяч, педагог, літературознавець, журналіст, майстер спорту з фехтування, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. З 19 червня 2014 по 14 квітня 2016 року — 9-й Міністр освіти і науки України у першому та другому урядах Арсенія Яценюка. З 1 вересня 2007 року до 17 листопада 2014 року — президент Національного університету «Києво-Могилянська академія». На посаді президента університету насамперед відомий, тим, що через свою активну громадську позицію вступив у конфлікт із керівництвом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Зокрема, під час перебування міністра освіти, Дмитра Табачника, Квіт був одним із найактивніших супротивників політики, яку проводило міністерство.

c43dcc5a 3266 4d72 9bfd 73a8195edb62

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Лукащук 23.02.2022, 12:43
Але у всьому винен Надал
Скарга
0 #1 Правда 20.02.2022, 14:23
Пане Крисоватий, а те, що Ви обікрали простих громадян, працівників радгоспу "Тернопільський " і зараз жируєте та використовуєте не по призначенню сільськогоспода рський комплекс та землю, це по нашому по закону. Пора за всіх злодіїв братися, а то в себе під носом ніхто нічого не бачить, а ще розказують як народ повинен боронити державу, а може це так спеціально всі кричать і бояться за свої накрадені статки.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ