Читайте нас в соціальних мережах

Партійні вказівки: "ЄС" у Тернопільській облраді не підтримала звернення щодо відсічі московській агресії (документ)

Вівторок, 15 лютого 2022 22:40
Для партії «Європейська солідарність» у Тернопільській обласній раді політичні розбіжності стали важливішими, ніж безпека України в умовах загрози повномасштабного вторгнення російських військ.

Під час термінового засідання Тернопільської обласної ради, яке відбулося сьогодні, 15 лютого, обранці ухвалили звернення до вищого керівництва держави щодо відсічі московській агресії.

Облрада закликала Верховну Раду України, зокрема народних депутатів України від Тернопільщини, не голосувати за ратифікацію «Мінських домовленостей» та за зміни до Конституції України щодо «особливого статусу» Донбасу.

– Жодні поступки ворогу є неприйнятними! Питання суверенітету, адміністративно-територіального устрою, змін до Конституції України чи втручання у внутрішні справи української держави, не може бути предметом міжнародних переговорів… Остаточною гарантією для незалежності, безпеки і добробуту України є вступ до ЄС і НАТО. А для цього необхідно покласти край російському шантажу, показати, що агресор заплатить надзвичайну ціну за спробу ескалації конфлікту,  йдеться у зверненні.

Однак, не всі фракції у Тернопільській обласній раді вирішили підтримати це звернення. Політичні розбіжності, схоже, стали вагомішими для «Європейської солідарності», ніж безпека України. Через партійні вказівки «порошенківці» вирішили не голосувати за звернення щодо відсічі московській агресії, автором якого є інші політичні сили.

Відомо, що напередодні сесії, осередки «ЄС» отримали наказ не голосувати за звернення щодо територіальної оборони, яке ініціюють інші партії. У Тернопільській обласній раді ЄСівці впоралися з цим завданням «на відмінно», ігноруючи усі заклики до консолідації зусиль для боротьби з агресором. 

9b901348 2917 44a7 b78d b2fa021c4747

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ