Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Цимбалюк: Коли у влади є гроші на велике «крадівництво», у них завжди не вистачає коштів на соцпакети для українців

П'ятниця, 28 січня 2022 13:43
Попри те, що ветерани війни заслуговують на належний рівень соціального захисту, впродовж останніх років в Україні не впроваджуються достатні заходи щодо їхнього соцзахисту.

На цьому наголосив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк

– Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» затверджено розміри прожиткових мінімумів у значно менших розмірах від очікуваних фактичних. Відтак, заниження розмірів прожиткових мінімумів призводить до заниження розмірів пенсійних виплат, субсидій на житлово-комунальні послуги, допомоги малозабезпеченим сім’ям та різної державної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей,– пояснив Михайло Цимбалюк.

Політик зазначив, що у Верховній Раді України досі не розглянули законопроект №1175 від 29 серпня 2019 року яким передбачено затвердження розмірів прожиткових мінімумів на рівні фактичних розмірів прожиткових мінімумів з метою підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей.

– Переконаний, що люди, які захищали та захищають нашу державу, потребують більше уваги з боку держави. У парламенті команда ВО «Батьківщина» зареєструвала понад два десятки проектів законів, які мають на меті покращити соціальне становище кожного українця. Але коли у влади є гроші на велике «крадівництво», у них завжди не вистачає коштів на соцпакети для українців,  підкреслив Михайло Цимбалюк.

Народний депутат зазначив, що, попри політичні розбіжності, «Батьківщина» готова підтримувати усі законопроєкти щодо підтримки ветеранів.

– Ми зареєстрували законопроєкт № 6511, яким передбачено збільшення видатків на реабілітацію дітей з інвалідністю, у тому числі дітей ветеранів війни. Пояснення Мінфіну при розгляді цього документа про те, що немає коштів, я вважаю нефаховим. Якщо є фінанси на утримання силових структур, на будівництво доріг та інші реставрації, то повинні бути й на допомогу людям, завдяки яким ми сьогодні маємо мирне небо над Україною,  резюмував Михайло Цимбалюк. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ