Читайте нас в соціальних мережах

«Візит держсекретаря США Блінкена в Україну свідчить про стурбованість наших міжнародних партнерів», – Михайло Цимбалюк (відео)

П'ятниця, 21 січня 2022 18:45
Візит Ентоні Блінкена до Києва – серйозний знак стурбованості наших міжнародних партнерів ситуацією довкола України.

На цьому наголосив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк у прямому ефірі каналу «НТА».

– Український народ вже побачив, що Зеленський не на лижах, а в Києві, на своєму робочому місці. Це важливо в період війни. Коли в державу позапланово прилітає держсекретар США, це – серйозний знак. Завантаженість такого дипломатичного посадовця Америки – мінімум пів року наперед. Його візит багато що означає. Перше – знак стурбованості наших іноземних партнерів щодо ситуації в Україні. Друге – знак підтримки українського народу. Третє – не про все було сказано публічно, але однозначно говорили про дії української влади стосовно антикорупційної політики. Наприклад, чому керівник так званої САП не призначений з вересня позаминулого року. Мене турбує заява Зеленського: «Ви там, за океаном, а нам тут краще видно. Ваша розвідка є доброю, а наша – ще краща». Я б хотів, щоб українська розвідка була більш ефективною, але як це зробити, якщо ліквідували єдину Академію зовнішньої розвідки України? – зазначив Михайло Цимбалюк.

Політик підкреслив, що українська влада має чесно відзвітувати перед людьми й пояснити, що зроблено для врегулювання ситуації.

– Мене турбує, коли президент України каже, що все добре, а держсекретар США закликає до єдності українського суспільства. Президент мав би чесно звернутися до народу й розповісти, що ситуація складна. Звісно, у межах того, що не стосується державної таємниці. Очільник держави повинен відзвітувати про те, що зроблено владою України для того, аби кожен громадянин спав спокійно, бачив майбутнє, але знав, як діяти, якщо, не дай Боже, настане час «Ч». Я не перестаю просити Верховного головнокомандувача, Гаранта Конституції: запросіть до себе хоч один раз лідерів парламентських фракцій, в закритому режимі поспілкуйтеся,  наголосив Михайло Цимбалюк.

Народний депутат також зауважив, що своїм зверненням після візиту Ентоні Блінкена президент Зеленський не продемонстрував, що в української влади все під контролем. Більше того, він кинув дипломатичний камінець у стосунки з міжнародними партнерами.

– Я сподіваюся, що Байден зробить все для того, щоб в Україні був мир на українських умовах, – підсумував Михайло Цимбалюк.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ