Читайте нас в соціальних мережах

Членкиня ДВК, яка незаконно використовувала виборчі бюлетені на Бучаччині, постане перед судом

Середа, 08 грудня 2021 09:19
Прокурори Бучацької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо членкині ДВК Бучацького району Тернопільської області через незаконне використання нею виборчих бюлетенів (ч. 3 ст. 158-1 КК України).

Про це повідомляє «Довіра. Бучач» з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

– За версією слідства, підозрювана, виконуючи обов’язки у ДВК щодо видачі бюлетенів виборцям на місцевих виборах в органи самоврядування, умисно видала виборчі бюлетені окремим особам, що голосували за своїх родичів, які на виборчу дільницю не прийшли. Також встановлені факти видачі цією ж особою бюлетенів громадянам, які на той час вже реалізували своє виборче право. Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції,  йдеться у повідомленні.

Довідково: санкція  ч. 3 ст. 158-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

До слова, що це вже четвертий обвинувачуваний акт щодо порушень під час виборів в Бучацькій територіальній громаді, який направлено до суду. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ