Читайте нас в соціальних мережах

​​​У Пентагоні заявили про готовність допомогти Україні у разі агресії Росії

Понеділок, 06 грудня 2021 21:00
​​​У Пентагоні заявили про готовність допомогти Україні у разі агресії РФ.

"Ми збираємося продовжити співпрацю з нашими союзниками і партнерами в регіоні. І ми продовжимо робити все можливе, щоб допомогти Україні захистити свою суверенну територію", – сказав глава Пентагону Ллойд Остін.

Військова агресія Російської Федерації проти України свідчить про відверте зневажання Кремлем міжнародного права та справедливих вимог цивілізованого світу.

Про це зазначив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час ХІ засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму і Сенату Республіки Польща та Сеймасу Литовської Республіки.

«У цьому контексті я хотів би висловити вдячність за рішучу та незмінну позицію Варшави та Вільнюса на міжнародній арені в наданні всебічної підтримки Україні»,наголосив Руслан Стефанчук.

 Він очікує, що країнам Люблінського трикутника вдасться об’єднати зусилля з метою консолідації міжнародної спільноти з урахуванням нових елементів гібридного тиску з боку Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Також Голова Парламенту України розраховує на подальшу підтримку Польщею та Литвою курсу України в ЄС і НАТО, активну взаємодію країн у межах новостворених форматів, якими є Люблінський трикутник та Кримська платформа тощо.

Натомість, Міністр оборони України Олексій Резніков закликав США, Канаду та Велику Британію оперативно надати військову допомогу Україні для стримання російської агресії.

Міністр вважає, що коли не піти на такі кроки зараз, «потім буде запізно».

За словами Резнікова, Україні потрібна «швидка відповідь» з боку союзників, яка б допомогла їй розв'язати проблему нестачі зенітних ракет, сучасних бойових літаків і військово-морських суден.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ