Читайте нас в соціальних мережах

Захмарні тарифи. Куди подівся дешевий газ для населення, - лідер тернопільської «Батьківщини» Горуц

Середа, 27 жовтня 2021 09:09
Влада потрапила у пастку власної зарозумілості.

Безпорадна й некомпетентна, вона не лише не змогла впоратися із ситуацією сама, а й знехтувала попередженнями й пропозиціями «Батьківщини», вважає голова Тернопільської обласної організації політсили Степан Горуц. «Наша лідерка Юлія Тимошенко завчасно звертала увагу на проблеми, що накопичувалися в енергетичній сфері, й пропонувала, як саме їх треба розв’язувати. Але влада втратила час. І Україна, як наслідок, потрапила в кризу у найвразливіший момент — саме перед опалювальним сезоном», — переконаний Степан Богданович.

Попри обіцянки влади, ціни зростають. Люди й бюджетні установи отримують платіжки з у кілька разів вищими від обіцяних владою цифрами. Розхвалений урядовцями «газовий» меморандум не працює, газу, закачаного до сховищ, може не вистачити на зиму. «В цих умовах «Батьківщина», як опозиційна сила, могла би просто нагадувати, мовляв, «а ми попереджали» і критикувати владу за її провали. Але Юлія Тимошенко не просто критикує, а на засіданні Погоджувальної ради вона запропонувала план негайних дій  — чіткий і абсолютно конкретний», — зауважив політик.

План Тимошенко, зокрема, передбачає:

— запровадження НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ В ЕНЕРГЕТИЦІ для швидкого наведення ладу в галузі та країні загалом;

— негайне ПРИПИНЕННЯ ЕКСПОРТУ ГАЗУ з України;

— термінове УСУНЕННЯ ВСІХ ПОСЕРЕДНИКІВ між тими, хто видобуває газ, і тими, хто його споживає;

— якнайшвидше ухвалення закону «Батьківщини» №4680 про спрямування ДЕШЕВОГО ГАЗУ ВЛАСНОГО ВИДОБУТКУ НА ПОТРЕБИ НАСЕЛЕННЯ.

«Важливо також, аби країна не потрапляла до подібних пасток і в майбутньому. Саме тому «Батьківщина» наполягає на розслідуванні КОРУПЦІЙНОЇ ЗМОВИ, яка призвела до того, що газ не був закачаний до сховищ улітку, коли ціни на нього були в шість разів меншими, — каже Степан Горуц. — Два мільярди, які були виділені для цього, не використали за призначенням. Наша лідерка Юлія Тимошенко вимагає ВИЯВИТИ І ПРИТЯГНУТИ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ВСІХ ПРИЧЕТНИХ до завдання державі величезних збитків — щоб запобігти подібним злочинам у майбутньому. Розуміючи, що підпорядковані владі правоохоронні структури не поспішатимуть проводити розслідування, «Батьківщина» наполягає на створенні ТИМЧАСОВОЇ СЛІДЧОЇ КОМІСІЇ ПАРЛАМЕНТУ, яка б узялася за розслідування корупції в енергетиці».

На переконання впливових політичних експертів, «Батьківщина» і Юлія Тимошенко вкотре проявили себе як ПРОФЕСІЙНА КОМАНДА — і з фахової, і з політичної точки зору. Вона чітко працює в СОЦІАЛЬНІЙ і ПАТРІОТИЧНІЙ нішах, наголошуючи на пріоритеті ІНТЕРЕСІВ ПЕРЕСІЧНИХ УКРАЇНЦІВ та ІНТЕРЕСІВ УКРАЇНИ.

Роман ЗАДОРОЖНИЙ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ