Читайте нас в соціальних мережах

«Будемо вкладати ресурси у розвиток освіти та культури в селах», – кандидат на посаду голови Теребовлянської громади Олег Продан (відео)

Четвер, 21 жовтня 2021 10:15
У селах Кобиловолоки та Млиниська, що входять до Теребовлянської громади, необхідно вкладати кошти у розвиток освітньої та культурної інфраструктури.

На цьому наголосив кандидат на посаду голови громади, корінний житель Теребовлі, начальник Управління розвитку інфраструктури та дорожнього господарства ТОДА Олег Продан.

Так, у селі Кобиловолоки, за його словами, ремонту потребує клуб та школа, якій вже 70 років. А у селі Млиниська необхідно відремонтувати дошкільний навчальний заклад.

Інструктор Кобиловолоцького сільського клубу Оксана Гойсалюк розповідає, аби збирати людей в клубі, необхідно елементарного – тепла.

– Приміщення досі не здане в експлуатацію, його треба добудувати, утеплити, забезпечити комп’ютером. Людям потрібно десь збиратися і спілкуватися, але для цього треба створити необхідні умови, бо зараз це неможливо через холод,  каже Оксана Гойсалюк.

Кандидат на посаду голови Теребовлянської громади підкреслив, аби освіта та культура у селах розвивалася – потрібно вкладати ресурси.

– У клубі треба встановити опалення, аби гості комфортно почувалися, а колектив працював у людських умовах. А згодом ми внесемо у програму соціально-економічного розвитку ремонт будівлі та прибудинкової території, – поділився планами Олег Продан. – Щодо Кобиловолоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів, то школа – не нова, цьогоріч відсвяткувала 70-річчя. Першочергово нам необхідно замінити теплотрасу, щоб діти навчалися в теплі, а вчителі проводили заняття у гідних умовах.

Серед планів Олега Продана – й заміна даху, вікон та придбання нових меблів для Млинського закладу дошкільної освіти.

Детальніше – у відео.

 

Додати коментар