Читайте нас в соціальних мережах

«Рука руку миє», – Ігор Побер про судову систему України

Субота, 10 липня 2021 15:39
Президент України Володимир Зеленський наклав вето на підтриманий парламентом законопроект №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). Глава держави повернув документ, внісши свої пропозиції.

Цю ситуацію обговорили у прямому ефірі програми «Змістовно з Христиною Яцків» на каналі «Еспресо» за участю народного депутата VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігоря Побера.

– Цей законопроект, який ветував президент, викликав багато суперечок та спекуляцій. Критики кажуть: «Як це можуть іноземці обирати в нас суддів?». Ну якщо за 30 років в Україні не знайшлося шестеро чесних та порядних людей, які б могли виконувати це завдання, то, напевно, нехай іноземці обирають,  зазначив Ігор Побер.

Політик також підкреслив, що судова система України потопає у корупції.

–  Майже три роки тому Вища рада правосуддя відправила на пенсію суддю так званої «ЛНР» Наталію Булавіну. Таким чином вона отримала право на суддівські виплати та пенсію з українського бюджету. Це неприпустимо. Все-таки судова система в нас дуже корумпована. Як кажуть в народі, рука руку миє, – резюмував Ігор Побер.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ