Читайте нас в соціальних мережах

«Зеленський правильно зробив, що закрив авіасполучення з Білоруссю», – Ігор Побер

Неділя, 30 травня 2021 14:00
Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заборонила до 1 жовтня 2021 року імпорт в Україну електроенергії з Білорусі та Росії – держав, які не входять до Енергетичного Співтовариства.

Цю ситуацію прокоментував народний депутат VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігор Побер у прямому ефірі каналу «НАШ».

– Я вважаю, що правильно президент зробив, що закрив авіасполучення з Білоруссю, – зазначив Ігор Побер. – Дуже хочеться, щоб ми не бігли наперед батька в пекло. Не треба було спішити, зробити паузу, щоб вивчити питання постачання електроенергії. Так зробили інші каїни – Молдова, Туреччина. Що стосується цих санкцій, думаю, зараз РНБО та Кабмін мали б цілодобово засідати і думати, як компенсувати. Ми справді більше експортуємо до Білорусі, аніж імпортуємо. Але щодо електроенергії, було зупинено кілька реакторів, не вистачало своїх ресурсів, тому і звернулися до Білорусі. Чому до жовтня заборонили? А раптом взимку буде більше споживання і знову не вистачатиме електроенергії.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ