Читайте нас в соціальних мережах

Люди хочуть референдуму, «Батьківщина» швидко збере підписи, - експерт

П'ятниця, 28 травня 2021 13:13
Команда Юлії Тимошенко не матиме жодних проблем зі збором трьох мільйонів підписів, необхідних для проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, бо соціологія свідчить, що за організацію такого волевиявлення виступають 77% українців, а проти продажу землі іноземцям – 79% громадян.

Таке переконання на своїй Фейсбук-сторінці висловив політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, проведене за підтримки команди Тимошенко велелюдне зібрання під Києвом засвідчило, що люди готові об’єднуватися й захищати свою власність – до ініціативної групи «земельного референдуму» увійшли 11 тисяч українців.

«Ринок землі, звичайно, потрібен. Але потрібен цивілізований ринок, а не «земельна» афера. Для цього викуповувати землю у тих, хто хоче її продати, мають не іноземні латифундисти, а держава Україна через спеціалізовану структуру. Таким чином ми не позбавимо землі своїх нащадків, не розпродамо країну за безцінь», – переконаний експерт.

Питання землі, на його думку, може стати визначальним для президентства Володимира Зеленського і його намірів на другу каденцію.

«Навряд чи можна претендувати на другий термін, якщо злочинна витівка з продажем землі іноземцям буде заблокована українцями», – резюмує Кочетков.

Нагадаємо, в суботу, 22 травня, під Києвом «Батьківщина» Юлії Тимошенко разом із чільними представниками фермерських асоціацій, громадськими активістами та тисячами небайдужих активістів дали старт референдуму на захист землі. До організації всеукраїнського волевиявлення за народною ініціативою зголосилися долучитися 17 тисяч людей. Ініціативну групу «земельного референдуму» було вирішено утворити в кількості 11 тисяч учасників, які невдовзі розпочнуть збір трьох мільйонів підписів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ