Читайте нас в соціальних мережах

Голова Бучацької ОТГ в одному документі зробив майже три десятки помилок

Неділя, 17 січня 2021 09:22
У суботу, 16 січня, в Україні набули чинності окремі норми закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», зокрема мовою обслуговування споживачів має бути державна – українська.

Однак, схоже, керівництву та окремим депутатам Бучацької міської ради варто ще добре попрацювати над правилами правопису. Такий висновок можна зробити, судячи із світлини, яку оприлюднив у Facebook Олег Грицак.

Так, документ, який підготували голова Бучацької ОТГ Віталій Фреяк, заступник голови Сурм’як, секретар виконкому Мариняк, рясніє помилками.

– «Людина, яка знає українські слова, ще не знає мови»… Сьогодні набрав законної сили Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відповідно до статті 9 згаданого Закону депутати місцевих рад та посадові особи органів місцевого самоврядування зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків. Нещодавно отримав від Бучацької міської ради відповідь на моє депутатське звернення щодо реорганізації сільських рад на території об’єднаної громади. Після ознайомлення з цією відповіддю у мене з’явилася ідея необхідності перевірки знань української мови серед депутатів та керівництва Бучацької міської ради, бо після прочитаного закралися дуже великі сумніви в їхньому «володінні» державною мовою. До речі, таку грандіозну відповідь готували аж троє - заступник голови Сурм’як, секретар виконкому Мариняк і сам голова Фреяк,  написав депутат Бучацької міської ради від партії «Довіра» Олег Грицак.

Автор допису також зазначив, що у штатний розпис варто ввести ще посаду літературного редактора з справжнім дипломом про вищу освіту.

«Людина, котра знає українські слова, ще не знає мови». Сьогодні набрав законної сили Закон України «Про забезпечення...

Опубліковано Довіра Бучач Субота, 16 січня 2021 р.
ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Михайло 19.01.2021, 09:50
Чому ми дивуємося до злодійської влади прийшли люди які мають на увазі за короткий термін збагатися, а освіта тільки для дураків які мають честь, гідність і ніколи владне корито не вважали за основне в житті.
Скарга
0 #2 Перехожий 19.01.2021, 09:08
Грицак у своєму дописі зробив не набагато менше помилок...
давальний Оле́гові, Оле́гу
Скарга
0 #1 Микола 17.01.2021, 22:29
Знайшов чим здивувати. Пан Олег ще не читав, як пишуть депутати обласної ради. Наприклад, Мисик О.С., голова постійної комісії питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреа ційної діяльності, який взагалі не знає, що в тексті можуть бути розділові знаки.
Скарга

Додати коментар