Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко: «Державний бюджет на 2021 рік ухвалили на догоду чиновникам, а не простим українцям»

Вівторок, 22 грудня 2020 22:22
Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2021 рік.

Документ передбачає доходи в сумі 1 трлн 92 млрд грн, видатки – 1 трлн 328 млрд грн.

На думку голови Тернопільської обласної ради, свободівця Михайла Головка, прийнятий державний бюджет не враховує інтереси медичної та освітньої галузі.

Про це він заявив у прямому ефірі каналу ZIK.

– На жаль, сьогодні влада не чує не тільки медиків, а взагалі все українське суспільство. Яку галузь не візьмемо – скрізь несправедливість, люди борються за виживання, працюють за копійки. У медицині – кричущі проблеми: гострий дефіцит кадрів, люди отримують мінімальні заробітні плати, ризикуючи життям.  Прикро, що медична галузь недофінансована майже вдвічі. Влада знаходить кошти на збільшення фінансування апарату Верховної ради на 119 %, Офісу президента на 136 %, Генпрокуратури, МВС, а українців знову залишили наодинці з їхніми проблемами. Ухвалений бюджет – це бюджет проїдання. Він призначений не для звичайних українців, а для чиновників. Дохідна частина – ефемерна. Згідно з документом, вона буде зростати шляхом якихось ліцензій з грального бізнесу, казино, приватизації тощо. Я переконаний, що тих 7,4 млрд, які вони заклали, їх там не буде,  зазначив Михайло Головко.

Також голова Тернопільської обласної ради наголосив на тому, у рамках децентралізації на місця передали повноваження, однак надходжень немає.

– Я представляю Тернопільську облраду. Ми жахаємося, де взяти фінансування, немає втішних цифр. Проблема для місцевих громад полягає у тому, що повноваження зросли, видатки збільшилися, а надходжень немає. Ми чуємо гарні гасла, але на практиці бачимо натиск на місцеве самоврядування. Децентралізація правильна річ, але її треба втілювати мудро,  резюмував Михайло Головко.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ