Читайте нас в соціальних мережах

Ексклюзив. Почесний консул Республіки Вірменія у Тернополі прокоментував скандал із атаками посольства України в Єревані (відео)

Понеділок, 27 липня 2020 16:28
У березні 2015 року у Тернополі відкрили почесне консульство Вірменії. Очолив установу почесний консул Республіки Вірменія Норік Геворкян.

Нещодавно між Азербайджаном та Вірменією загострився конфлікт на кордоні. 

Більше того, у мережу загрузили відео, як невідомі особи обливають борщем посольство України в Єревані. 

 

В Ереване атакуют посольства Украины, не одного полицейского в округ посольства, толка два человека с охраны посольства!!!!! Значит это согласован с местными пророссийскими властями!!!!!

Опубліковано Vano Nadiradze Середа, 15 липня 2020 р.

Редакція Тернополян зв'язалася з почесним консулом Вірменії та вирішили з'ясувати, що ж відбулося в Єревані насправді. 

- У мережі з'явилася інформація, що невідомі особи атакували посольство України у Єревані? Що це були за люди і чому це сталося?

- Представник генеральної ради партії АРФ Дашнакцутюн, коментуючи акції протесту біля посольства України заявив, що таким чином молодіжне та студентське крило партії висловили своє обурення на заяву МЗС України, яке по суті було підтримкою територіальної цілісності Азербайджану. Там вони облили посольство борщем, звичайно я цього не схвалюю, ми це засуджуємо, є протести, які можна виразити мирно, але це була реакція на заяву МЗС України про підтримку азербайджанської сторони - це недипломатично підтримувати якусь одну із сторін конфлікту і автоматично таким чином засуджувати дії іншої сторони. Недопустимо у таких ситуаціях підтримувати одну сторону. З такою підтримкою виступили тільки Туреччина та Україна, підтримавши Азербайджан. Якщо є конфлікт треба закликати уникнути його, а не підтримувати одних і засуджувати інших. Я не беруся судити з якої сторони були провокації - Азербайджану чи Вірменії, але я хочу закликати всіляко сприяти тому, щоб не піддаватися на ці конфлікти та провокації. Тільки за столом мирних переговорів можна чогось досягнути.

- Як ви ставитесь до анексії Криму?

- До анексії Криму я відношуся як до анексії Криму. Я скажу як громадянин України  - це анексія Криму - це агресія, це біль. Вірменсьий народ так само думає. Дуже багато спекулюють на цьому, що Вірменія прийняла Крим як частину Росії, але це не так. Крим це Україна, а не Росія. 

- Ваша думка щодо російсько-української війни на Сході України?

- Це гібридна війна Росії з Україною. Моя думка - ми  маємо справу з агресором. Росія це імперія. Вірменія - сьогоднішнє керівництво Вірменії веде вірменську політику, а не проросійську, як деякі вважають. В Україні деякі думають, що Вірменія знаходиться під впливом Росії, але це не так, так не можна судити та говорити. Хочу відзначити що українці та вірмени це братські народи. У нас є українська община у Вірменії є філія ТНЕУ в Єревані, де вчать українську мову та історію і в нас багаторічна спільна історія і не може бути у нас інших відносин крім братських. І ніякі заяви та події не можуть кардинально вплинути на наші позитивні та хороші стосунки між вірменами та українцями. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ