Читайте нас в соціальних мережах

Нардеп Андрій Богданець просить голову Тернопільської ОДА негайно виплатити медикам надбавку, яка вже надійшла у регіон

Четвер, 07 травня 2020 21:46
Ще наприкінці березня Міністерство охорони здоров’я України й уряд обіцяли медикам, які працюють з хворими на коронавірус, 300 % доплати за роботу.

Однак обіцяні кошти отримали медичні працівники не у всіх регіонах. Зокрема, так і не побачили анонсованої фінансової подяки медики Тернопільщини. Через це вони масово виходили на протести, долучалися до акції «За гідну оплату праці та медичне забезпечення». Під звук сирен карет швидкої допомоги медпрацівники записували відеозвернення та висловлювали своє незадоволення у соцмережах.

Чому медичний персонал, який працює з хворими на коронавірус, не отримав доплати  – з’ясовував народний депутат з Тернополя від «Слуги Народу» Андрій Богданець.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

– У Тернополі шість медичних закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору було визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані пацієнти з COVID-19 отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні у разі погіршення стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з пацієнтами, інфікованими коронавірусом, та безпечно проходили лікування,  написав Андрій Богданець.

Нардеп повідомив, що на Тернопільщину було виділено понад 900 тисяч гривень, а тому Тернопільська ОДА має негайно вирішити питання щодо отримання медиками обіцяної доплати.

– Наприкінці березня Уряд ухвалив рішення щодо додаткових надбавок українським медикам за роботу з пацієнтами хворими на COVID-19. У середині квітня перераховано кошти для їх виплат, проте, в окремих областях, в тому числі і в Тернопільській, ці кошти не було виплачено. Так, згідно з отриманою мною інформацією, на місто Тернопіль виділено 990,5 тис. грн., додатково буде перераховано ще 375 тис. грн. Відтак, Володимир Труш, Тернопільська обласна державна адміністрація прошу, якнайшвидше визначити і усунути причини недоотримання медиками виділених надбавок до заробітної плати,  підкреслив Андрій Богданець.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ