Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко подав до суду на Кабмін через карантинні обмеження

Субота, 18 квітня 2020 20:01
Окружний адміністративний суд м. Києва зареєстрував позовну заяву народного депутата України VII та VIII скликань Михайла Головка до Кабінету Міністрів України.

Свободівець вимагає визнати Постанову Кабміну № 211 від 11.03.2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» разом з низкою внесених змін до неї незаконною та нечинною, а дії Кабінету Міністрів – неправомірними.  

За словами Михайла Головка, у рамках карантину Кабмін впровадив заходи, що порушують конституційні свободи, права громадян, які гарантовані Конституцією України та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. Зокрема, положення Кабінету Міністрів суперечать статтям 33, 35, 40, 42, 46, 49, 53 Конституції України, а також нормам ч. 1 ст. 4 та ч. 1 ст. 9 Конвенції.

– Напередодні Великодня Кабмін «потішив» нас додатковими жорсткими обмеженнями. Абсурдність цих правил дійшла до краю. Людям заборонено гуляти в парку, дихати свіжим повітрям, ходити до церкви. Постанова Кабміну № 211 разом із внесеними до неї змінами порушує право громадян на освіту, вільне пересування, медичну допомогу, соціальний захист, сповідування релігії, забороняє мирні зібрання. Люди перебувають у підневільному стані. Сьогодні їх залякують, виписують чималі штрафи, примушують дотримуватися новостворених правил, які не передбачені законодавством. Я прошу суд визнати такі дії Кабінету Міністрів України протиправними, а Постанову № 211 скасувати, оскільки вона є тотальним наступом на права та свободи громадян,  зазначив Михайло Головко.

Коментарі  

0 #4 Назар 22.04.2020, 00:32
Молодєц, хоть одне мудре створіння між цими баранами знайшлося...
Скарга
-1 #3 Ірина 21.04.2020, 12:27
Люди, ви швидше помрете від страху і голоду, аніж від коронавірусу!!!
Скарга
-2 #2 Саша 19.04.2020, 07:41
Не мудрий цей бичок Головко, коли у всьому світі введені обмеження в спілкуванні людей цей нероба виступає по суті за поширення вірусу.
Скарга
+1 #1 Микита 19.04.2020, 01:05
Ти що згоузду зїхав, хоче вмираюти, вмирає тихенько,але ж ти не маєш права заражати інших- Це пряма кримінальна відповідальніст ь, посягання на здоров'я і життя інших людей. Зі своїм здоров'ям можеш експериментуват и приходь у Монастириськ і йди допомагає лікарям, як всяку х..ню,писати і в Києві за крадені гроші квартири купляти, де ж ти взяв то житло в Києві, нічого в своєму житті не робив, тільки народ збурюєш і головою не думаєш про людей, свій піано показати, щоб не забули про вас. Не переживай ніхто не забутий, прийде час і до тебе візьметься...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ