Читайте нас в соціальних мережах

На посаду голови Козівської РДА претендує чиновник з сумнівною репутацією та корупційними ризиками

П'ятниця, 17 квітня 2020 20:28
38-річний заступник селищного голови Козови Микола Михайлів заповнив електронну декларацію як кандидат на посаду голови Козівської райдержадміністрації.

Інформація про можливість призначення на відповідальну посаду насторожила Козівських активістів, які вважають Михайліва недоброчесним посадовцем та особою, чия діяльність може бути пов'язана з корупційними ризиками. Їхню увагу привернула декларація кандидата на посаду, який до призначення заступником селищного голови Козови у 2016 році нічим особливим не займався. В 2010 році навіть перебував на обліку центру зайнятості як отримувач допомоги по безробіттю. Єдиними життєвим інтересом Михайліва було депутатство у селищній раді, але депутатам зарплату не платять... Офіційно не платять. Тому виникають закономірні питання, звідки сім'я Михайліва набула такі статки і чи його декларацію не час ретельно перевірити Національному агенству із запобігання корупції. У декларації доходів бачимо, що претендент із дружиною володіють квартирою площею у м. Тернополі (60.7 м кв) вартістю 464409 грн та сімома земельними ділянками у Козові, отримані в основному в останні роки (2018-2019) загальною площею 20253 метри квадратних, коли Михайлів працює заступником селищного голови Козови. Будує чиновник також два будинки у Козові площею 203 та 293 метри квадратних відповідно. Також як розповідають наші джерела нещодавно розпочато будівництво кількаповерхового готелю.

Заробітна плата становить 274 599 грн. Микола Михайлів із дружиною виховує четверо дітей, тож отримав допомогу багатодітній сім’ї у розмірі 30 500 грн та допомогу при народженні – 10 320 грн. Грошові активи претендента на посаду налічують 100 000 та 250 000 гривень.

Серед транспортних засобів автомобіля не зазначено, згадано екскаватор та причіп. Однак як стверджують небайдужі козівчани, що Михайлів часто можна бачити за кермом двох Мерседесів ML класу та недешевого Альфа Ромео. Козівчани подейкують, що джерелом доходів місцевого рішали є побори з місцевих підприємців та відкати. Не беремося судити наскільки це відповідає дійсності, однак пригледітися правоохоронцям до його діяльності варто. Викликає подив, що в команді Зеленського, який позиціонує себе як перший некорупційний Президент, може з'явитися людина з таким корупційним шлейфом і мінімальним рівнем довіри серед козівчан. В 2015 році Михайлів зайняв на виборах мера Козови останнє місце і набрав аж 1 процент голосів.

1 1 5e99a0e8d7a76

 

2 5e99a0e9b3a89

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар