Читайте нас в соціальних мережах

Від Зеленського очікують виконання плану Тимошенко

Понеділок, 01 липня 2019 18:57
Українці найбільше очікують, що Зеленський зупинить війну та знизить тарифи. Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи «Рейтинг».

Переговори у Мінському форматі за 5 років не зупинили вбивства. Отже, необхідно шукати нові майданчики, щоб зупинити агресора. Та для пошуку нових шляхів припинення війни потрібні знання, навички і досвід. Новообраний президент поки вчиться бути президентом, тому він потребує допомоги досвідчених союзників.

Експерти наголошують, що досвідченим союзником Володимира Зеленського може бути Юлія Тимошенко. Вона неодноразово підставляла плече президенту. Політичний консультант Сергій Биков зауважує, що команда Батьківщини є стратегічним союзником Слуги Народу та має відповіді на головні запити суспільства:

«Союз з Юлією Тимошенко допоможе Зеленському бути ефективним. Батьківщина розробила Новий Курс як дорожню карту змін. Він дозволить людям вже за 100 днів відчути нову якість життя. Новий Курс включає і стратегію припинення війни за допомогою Будапештського меморандуму, відповідальну гуманітарну політику – як знизити тарифи, підвищити пенсії та зарплати, запустити економіку» - констатує Биков.

Думку політконсультанта поділяє і експерт аналітичного центру «Левіафан» Валентин Гладких. Він вважає, що союз у новому парламенті між Батьківщиною і Слугою Народу буде вигідним для Зеленського.

«Насправді для Зеленського це буде вкрай комфортна ситуація, щоб Тимошенко обрали головою уряду. Логіка проста: нехай вона йде та робить. Якщо в неї щось вийде, це буде спільна перемога. Якщо ж в неї не вийшло, винна в усьому вона сама й надалі самотужки цей тягар несе», - пояснює Валентин Гладких.

Політологи нагадують, що Юлія Тимошенко має стати фаховим провідником змін, адже знає, як ці зміни впроваджувати. Люди чекають від президента дій, які може зробити саме Прем’єр. Зокрема, політолог Олександр Мусієнко нагадує, що зниження тарифів – це план Тимошенко, а не Зеленського:

«Представник президента в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус каже, що Володимир Зеленський не обіцяв знижувати тарифи. Все правильно, обіцяла конкретний план дій по зниженню тарифів Юлія Тимошенко, котра і займеться цим питанням після того як очолить уряд внаслідок сформованої коаліції із партією «Слуга народа».

Експерт додає, що все більше ознак, що в президентській команді готуються віддати прем’єрське крісло Тимошенко. Звичайно, якщо не сформують самостійну однопартійну більшість. Але такий сценарій експерт вважає малоймовірним.

Віктор Крищенко, політичний оглядач 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ