Читайте нас в соціальних мережах

ЦВК відмовило ще одному кандидату, висунутому по виборчому округу м.Тернопіль

Четвер, 13 червня 2019 14:00
Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидата в народні депутати Тарасова Івана Олеговича, висунутого Ліберально-демократичною партією України у виборчому окрузі № 163  (м.Тернопіль).

Розглянувши подані ним документи, ЦВК встановила, що заява п.Тарасова про згоду балотуватися у народні депутати не містить зобов’язання в разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України є несумісною з мандатом народного депутата України.

Також усупереч вимогам пункту 4 частини першої статті 55 Закону в автобіографії Тарасова І.О. не зазначено відомостей щодо громадської роботи  (в тому числі на виборних посадах).

«За таких обставин передбачені пунктами 3, 4 частини першої статті 55 Закону документи вважаються не поданими», - пояснили в ЦВК.

Також Ліберально-демократична партія України у визначений Законом строк не внесла на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошової застави. Документа про внесення вказаною політичною партією  грошової застави до Центральної виборчої комісії разом із документами щодо реєстрації кандидата в народні депутати України Тарасова І.О. не подано.

Натомість на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії від Тарасова І.О. надійшли кошти у розмірі 41 730 грн, про що подано квитанцію АТ КБ "ПриватБанк" від 7 червня 2019 року.

Тому ЦВК вирішила відмовити в реєстрації кандидата та повернути йому внесені ним на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії кошти.

Як ми повідомляли, раніше Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації самовисуванцю Степану Вивюрці, який мав намір поборотися за мандат депутата Верховної Ради у одномандатному виборчому окрузі № 163 (м.Тернопіль).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ