Читайте нас в соціальних мережах

Нардеп Тарас Юрик будує чи допомагає розкрадати?

Четвер, 07 червня 2018 15:56
На Тернопільщині покривають футбольні поля однією із найдорожчих штучних трав.

Відомо, що на 2017-2018 роки держава та територіальні громади виділили на будівництво футбольних полів України 1 млрд 280 млн гривень.

У Федерації футболу України працює 18 осіб, 11 із них – народні депутати. Головою цієї спілки у Тернопільській області є Тарас Юрик, народний обранець від БПП «Солідарність», який займається облаштуванням професійних футбольних полів на Тернопільщині.

Нардеп запевняє, що упродовж 2-3-х років питання із покриттям футбольних полів штучною травою буде вирішене. Як раніше повідомляв Тарас Юрик місцевим ЗМІ, що до кінця цьогорічного літа в області повинно відкритись 22-23 нових футбольних майданчиків, завбільшки приблизно у 44х22 метри.

Одне із таких обіцяних полів, нещодавно відкрили на стадіоні Тернопільської школи № 29. Загальна кошторисна вартість цього проекту склала 1,5 мільйона гривень. Половину вкладень надійшло із бюджету міської ради, а решта (750 тисяч гривень) – допомога від федерації футболу.

Та все б нічого, однак, як стало відомо, покривають поля штучною травою виключно одного виробника, а саме: ТОВ «ФФУ Продакшн». За інформацією телеканалу «ZIK», директор цього підприємства, який за сумісництвом і голова федерації футболу Івано-Франківської області є Андрій Бондаренко. А метр квадратний продукції його заводу коштує 525 грн, коли аналогічний метр квадратний штучної трави іншого виробника коштує навіть менше 300 грн.

Виникає потаємний зв’язок між двома головами федерації футболу: Тернопільської та Івано-Франківської областей. Інакше, навіщо Тарасові Юрику переплачувати за матеріали для будівництва футбольних полів? Усе це схоже на розкрадання державного бюджету та змішання політики і спорту. А підтвердженням цьому є участь у цій змові президента Федерації футболу України – Андрія Павелка. Андрій Васильович, посівши третю керівну посаду, почав «стягувати» у своє робоче коло народних депутатів. Очільник Федерації футболу України проігнорував рекомендації найвищого органу ФІФА. У статуті асоціацій якого прописано: «незалежність та уникання будь-якої форми політичного втручання». Так само він продовжує не помічати взаємовигідну співпрацю двох голів федерації. А все просто, адже Андрій Васильович і сам на момент вибрання був головою бюджетного комітету ВР та народним депутатом від партії «Блоку Петра Порошенка».

До слова, ТОВ «ФФУ Продакшн» стабілізувалася на економічному ринку лише завдяки політичним взаємозв’язкам, адже до цього у неї майже не було замовлень. За рік «панування» Андрія Павелка статутний фонд «ФФУ Продакшн» збільшився. Так, якщо у червні 2017 року він становив всього 1000 грн, то в липні цього року ця сума виросла аж до 270 млн грн.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ