Читайте нас в соціальних мережах

«Укропівець» Андрій Цибульський ініціює перевірку родовища, яке хочуть розробляти московські попи Почаївської лаври

Четвер, 16 лютого 2017 17:46
Служителі Почаївської Лаври подали клопотання із проханням надати монастирю дозвіл добувати пісок із кар’єру, розташованого на території міста Почаїв.

З цією метою сьогодні, 16 лютого, троє представників Почаївської Свято-Успенської Лаври, яка знаходиться під порядкуванням Української православної церкви Московського патріархату, завітали на засідання постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування. 

Священнослужителі звернулися, аби під час засідання комісії їм надали дозвіл на розробку Почаївського родовища для видобутку піску, однак, члени комісії одноголосно відмовили в цьому. 

- Сьогодні ми розглядали клопотання Почаївської Лаври щодо видачі гірничого відводу з метою розробки Почаївського родовища будівельних пісків на території Почаївської міської ради. Однак в клопотанні члени комісії відмовили. Причина проста: є підозра, що на зазначеному кар’єрі вже проводиться незаконний видобуток піску, - коментує ситуацію депутат Тернопільської облради, голова Тернопільського обласного осередку партії «УКРОП» Андрій Цибульський. 

Найближчим часом «укропівець» ініціює робочий виїзд із правоохоронцями на місце кар’єру з метою перевірки можливого незаконного видобутку піску. Також Андрій Цибульський зазначає, що не можна ігнорувати загальних настроїв в області навколо Лаври та Московського патріархату. Зокрема кілька днів тому, громада села Котюжини, що на Збаражчині, відмовилась від проросійської православної церкви Московського патріархату та перейшла до православної церкви Київського патріархату. Загалом, на Тернопільщині серед вірян почастішало невдоволення російською церквою, адже саме священнослужителі Московського патріархату не визнають агресії з боку Росії, а війну на Сході називають «громадянською».

- Окрім того, у ЗМІ з’явилася інформація про спроби керівництва Свято-Успенської Почаївської ларви взяти у постійне користування ряд земельних ділянок у Почаєві. Очевидно, втрачаючи свої позиції серед вірян, вони намагаються «встигнути» закріпити за собою більше землі. Тепер стоїть питання розроблення кар’єру, для чого це релігійній організації. Щоб заробляти гроші в країні, яка потерпає від окупанта, за якого вони моляться? – цікавить Андрій Цибульський. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ