Читайте нас в соціальних мережах

Екс-ректору ТНМУ, відомому академіку з Тернопільщини – виповнилось 94 роки

Вівторок, 10 січня 2023 14:05
Сьогодні, 10 січня, свій день народження відзначає відомий медик з Тернополя.

94 роки виповнюється доктору медичних наук, професору, академіку Академії наук вищої школи України, багаторічному ректору Тернопільської державної медичної академії імені І. Я. Горбачевського, голові Тернопільської обласної асоціації педіатрів Івану Семеновичу Сміяну.

Своє життя Іван Семенович повністю присвятив науці та медицині і продовжує надалі нести свою почесну місію. Його вклад у розвиток медичної сфери неоціненний і заслуговує на високу пошану, наголосили у Тернопільській обласній клінічній лікарні.

Нагадаємо, Іван Семенович Сміян народився 10 січня 1929 року в селі Білка, нині Охтирського району Сумської області. Проживає у Байківцях неподалік Тернополя.

Автор і співавтор понад 700 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі 72 монографій, посібників, брошур, лекцій, 32 книг спогадів.

Ім'я вченого занесено до книги «2000 найвидатніших людей століття» Інтернаціонального біографічного центру в Кембриджі.

У січні 2009 року 80-річчя Івана Семеновича Сміяна в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського відзначили проведенням Всеукраїнської науково-практичної конференції «Педіатрія сьогодення і майбутнього».

До 80-річчя академіка Сумська обласна наукова медична бібліотека видала бібліографічний покажчик літератури «Академік Іван Семенович Сміян».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ