Читайте нас в соціальних мережах

«За 10 років 12 гектарів парку Нацвідродження містичним чином зникло», — у Тернополі Олег Синовець

П'ятниця, 25 травня 2018 18:32
Наболіла тема забудов зелених зон у Тернополі неабияк турбує голову Тернопільської міської організації ПП «ДемАльянс» Олега Синовця, який висловив свою позицію, наскільки шкодять такі неправомірні зведення на природніх територіях.

Під час круглого столу, який відбувся 24 травня, пан Олег наголосив, що найбільше скандальних забудов зросло у Тернополі в останній рік.

— Оскільки сьогодні особливий день – Європейський День Парків, то я просто не можу не говорити про проблему забудови тернопільських зелених зон – легень нашого міста. Саме від парків, скверів та інших зон залежить здоров’я нашого міста. Щодо парку Нацвідродження, то він був закладений у 1978 році і  створений методом народної будови. В мене також є документи 10-річної давності, в яких чітко йдеться, що площа цього парку має 54 гектари. Близько двох тижнів тому я розмовляв із завідувачкою території Галиною Гладинюк, яка повідомила, що зараз у розпорядженні парку Нацвідродження 42 гектари. Я до неї: «Як 42, якщо 10 років тому було 54?» На це та деякі інші питання ця жінка не могла відповісти, — наголосив Олег Синовець.

Керівник повідомив, що за останній рік у Тернополі кількість незаконних забудов зросла у геометричній прогресії. За словами чоловіка,  будови почали «виростати», як  гриби після дощу, саме після зміни генплану міста.

На сьогоднішній день Тернопіль настільки охоплений "точковими" забудовами на різних зонах. Це відбувається для того, аби нас розосередити. Тому що якщо забудівельникам не вдасться реалізувати свій задум в одному місці, то в іншому вони все таки щось і побудують. Не дивно, що кожна з таких забудов завуальована під якийсь бізнес-проект – соціальний, культурний, рекреаційний та інші. Якщо взяти до уваги скандал із парком Національного відродження, то можна простежити, як легко певна частина території позбулася статусу «паркової зони» та була відведена під інше цільове призначення - готель чи то спортивний об’єкт . Якщо зараз подивитися в кадастрову карту міста, то можна побачити, що там зазначено майбутній об’єкт у парку – готель із какладами громадського харчування. Натомість на інформаційному стенді в парку зазначено – соціально-спортивний центр «Вулична академія» із закладами громадського харчування, — розповів Олег Синовець.

Пан Олег наголосив, що заклад, який хочуть збудувати у парку Нацвідродження, не має жодного відношення до спорту, а забудівельники "прикриваються" спортивною назвою лише для того, аби швидше звести на зеленій зоні непригідну будову. Чоловік також зазначив, що перед тим, як прийняти рішення щось будувати у Тернополі, відповідальні особи не організовували жодних громадських слухань. При цьому Олег Синовець слушно підмітив, що інвестиційна угода про реалізацію нового проекту - соціально-спортивного центру «Вулична академія» була підписана за місяць після трагічних подій на Майдані, що є неабияким виявом цинізму з боку зацікавлених сторін.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар