Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині чоловік перерахував 66000 гривень за неіснуюче авто

Четвер, 21 березня 2024 17:32
Мешканців Тернопілля правоохоронці закликають не здійснювати необдуманих покупок в інтернеті та не довіряти випадковим людям з мережі, які намагаються будь-що якнайшвидше видурити з ваш кошти.

 

Особливо варто бути обачними під час здійснення серйозних та дорого вартісних покупок, як от придбання автомобіля, адже тут існує значний ризик натрапити на аферистів.

«Як правило, найчастіше людей приваблює оголошення, де ціна значно нижча ніж ринкова. Проте такий факт передусім має насторожити. Якщо продавець ще до огляду транспортного засобу просить завдаток, аргументуючи тим, що чимало ще є охочих придбати дану автівку – це має викликати підозру», - розповідають у Поліції Тернопільської області.

Жертвою шахраїв став і 53-річний житель Волинської області. Чоловік перерахував понад 66 тисяч гривень невідомим за транспортний засіб, якого так і не одержав.

« Як з’ясувалося, чоловіка зацікавила вигідна пропозиція, яку він знайшов у одній із соціальних мереж. Потерпілий зв’язався із продавцем і домовився про покупку машини. Однак після переказу грошей, аферист перестав виходити на зв’язок», - повідомляють поліцейські та закликають у жодному разі не надсилати кошти заздалегідь.

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ