Читайте нас в соціальних мережах

Річка забруднена, риба мертва, до 17-ти господарств підвозять питну воду: наслідки падіння "шахеда" на Кременеччині

Вівторок, 12 березня 2024 15:07
фото Суспільного фото Суспільного
Сьогодні, 12 березня, журналісти "Суспільного" побували на місці події на Кременеччині, де вночі влучив російський "шахед" і побачили забруднену місцеву річку та мертву рибу. 

У Кременецькій громаді в річці виявили плями від рідини невідомого походження та мертву рибу.

Чи пов'язано це з обстрілами і з нічним падінням російського шахеда?!

Журналісти звернулись до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Там поки відмовились говорити про подію, посилаючись на таємницю слідства.

Мертвої риби небагато, поки близько 50-ти.

Працівники Держпродспоживслужби та держекоінспекції здійснили забір води в місцевих криницях та відкритих водоймах.

"Отримали зразки досліджень на вміст шкідливих речовин у повітрі і їх не виявлено. Це є дуже добре. Зараз працюють відповідні служби на рахунок виявлення шкідливих речовин у воді. Поки не отримаємо результати аналізів, працюємо над забезпеченням жителів питною водою", розповів голова Кременецької громади Андрій Смаглюк.

Андрій Смаглюк каже, що зараз відповідні служби працюють над встановленням усього пошкодженого майна і встановленням збитків.

Про відповідний кошторис повідомлять пізніше, пише Суспільне. 

В той же час, у ТОВА повідомили, що на місці працюють працівники правоохоронних органів.

"Розслідування здійснюється за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). На даний час встановлюються розміри завданих збитків та масштаби пошкоджень. За попередньою інформацією майно фізичних осіб у пожежі не постраждало. За висновками обласного центру контролю та профілактики хвороб, при дослідженні взірців атмосферного повітря, відібраних поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури, перевищень гранично допустимих норм вмісту шкідливих речовин не виявлено. Фахівці Держпродспоживслужби та держекоінспекції здійснили забір води в місцевих криницях та відкритих водоймах. 17 домогосподарств повідомлені про рекомендації щодо обмеження користування водою з криниць для пиття та приготування їжі. Організовується довезення бутильованої води для цих мешканців", - пише ТОВА. 

 

 

Додати коментар