Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські лікарі першими в Україні використали революційний метод, оперуючи військового (відео)

Середа, 25 жовтня 2023 16:53
Команда лікарів Тернопільської обласної клінічної лікарні відкрили новий горизонт у медицині, ставши першопрохідцями в Україні.

 

«З радістю повідомляємо, що ми вперше в Україні виконали вилучення тромбів з артерій нижньої кінцівки за допомогою тромбоаспіраційного пристрою AngioJet. Це революційний метод, який підвищує якість медичної допомоги і рятує кінцівки від ампутації при гострих тромбозах та емболія», - розповів на своїй сторінці у Facebook завідувач відділенням інтервенційної радіології, кардіології та реперфузійної терапії Тернопільської обласної клінічної лікарні Богдан Маслій.

Головна перевага даного методу, кажуть медики, - малоінвазивність. Виконується через двоміліметровий прокол в судині. Пацієнти не потребують наркозу, а сама процедура допомагає відновити нормальний кровообіг швидше, ніж іншими методами.

«Пацієнт - військовослужбовець, який переніс надзвичайно важке поранення ноги та велику кількість операцій. Виник гострий тромбоз автовенозного шунта в зоні травми. Наше завдання - врятувати нижню кінцівку нашому захиснику. В результаті відновлено кровоплин по артеріях стегна, гомілки та стопи», - наголошують в лікарні.

Під час даної операції працювала команда професіоналів, а саме: хірурги Богдан Маслій, Інна Ненашко, Петро Боднар; анестезіолог Тарас Скурський; операційна медсестра Надія Бакалець.


Коментарі  

0 #1 Григорій 25.10.2023, 17:45
Ціни на ліки для пересічних тернополян злетіли до небес! Кора дуба і подорожник - ось наше лікування. Хіба ще добрий самогон. Такий, щоб гичка на голові проросла.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ