Читайте нас в соціальних мережах

Працівникам Тернопільського військкомату, які били чоловіків, «світить» до 12 років тюрми

Неділя, 08 жовтня 2023 21:42
На резонансну історію щодо побиття в стінах Тернопільського ТЦК та СК відреагував і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

 

«Тернопіль. Із ЗМІ і соцмереж побачив кадри із побиттям мобілізованих. Так не повинно бути! За цим фактом розпочинаємо перевірку для того, щоб встановити обставини порушення прав людини», - написав він у «Фейсбуці».

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни», двоє чоловіків у військовій формі принижували мобілізованих, били їх та нецензурно висловлювалися.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, процесуальне керівництво – Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Наразі встановлюються усі обставини та особи кривдників, що скоїли злочин. Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру.

Також якщо вам відомі факти порушення прав військовослужбовців, резервістів та мобілізованих і якщо порушили ваші права чи відомі факти порушень, звертайтеся до Офіс Омбудсмана України за цими контактами:

вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008. [email protected]. Гаряча лінія 0800501720.

Коментарі  

0 #2 Shura81 09.10.2023, 18:43
Тільки таких випадків дуже багато по всій країні. У нас хоча б про це стало відомо. Скільки знаю призовників, так само їх б'ють, порушують права. А скаржитися у них немає можливості. Швидко відправляють на підготовку. Мабуть зараз до цього привернуть увагу, але може статися навпаки. Будуть ще жорсткіше поводитися з мобілізованими, щоб навіть не думали розповідати про свавілля в ТЦК.
Скарга
+1 #1 Михайло 09.10.2023, 07:57
Всіх сволочей на фронт і щоб їхнього духу не лишилося в стінах приміщення, а то вже так зажерлися що з розуму сходять і там сидять одні злодюги та рішала.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ