Читайте нас в соціальних мережах

Міністр юстиції навмисно блокує перехід Тернопільських релігійних громад з УПЦ МП до ПЦУ (відео)

Середа, 05 квітня 2023 20:30
Дану інформацію озвучив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. 

За словами очільника ради, на сьогодні в області навіть немає державного реєстратора. 

"Державний реєстратор не може здійснювати реєстрацію цих церков та громад, що переходять, тому що на Міністерстві юстиції це питання заблоковане, - відзначив на сесії Михайло Головко, голова Тернопільської обласної ради. - Ми вимагаємо негайних дій та навіть звільнення Міністра юстиції Дениса Малюська, який сьогодні блокує розгляд цього питання. Міністр культури Олександр Ткаченко теж нічого не робить та блокує. Реально вони сьогодні прислуговують московському патріархату та ФСБ-ним структурам чи просто москві, підігрують їм. Заблокувавши реєстратора, у нас понад 40 громад перейшли з московської церкви до української, вони не можуть зареєструватися, бо в нас в області немає реєстратора. Якісь планомірні перешкоди ставлять нам на кожному кроці, щоб ми тут не чіпали московський патріархат. Ми не можемо мовчати і дивитися на це з відкритими очима". 

Відтак, депутати Тернопільської обласної ради звернулися до міністра культури Олександра Ткаченка з вимогою розірвання угоди з представниками московського патріархату щодо користування Лаврою.

"Робоча група, створена на моє розпорядження при Тернопільській обласній раді, виявила грубі порушення законодавства щодо незаконного використання землі під Почаївської Лаврою та ряд зловживань тимчасовими утримувачами споруд, тому підготувала ще цілий ряд звернень до органів державної влади", - написав Михайло Головко. 

Також на засіданні сесії Тернопільської обласної ради депутати звернулися до голів громад з вимогами розірвати угоди на користування земельними ділянками з представниками московського патріархату.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ