Читайте нас в соціальних мережах

В монастирі на Тернопільщині знайшли мертвим відомого 101-річного священика з Бразилії

Понеділок, 05 грудня 2016 17:29
3 грудня у місті Бучач, що на Тернопільщині, в приміщенні монастиря Отців Василіян було виявлено бездиханне тіло 101-річного священнослужителя - отця Доротея Шимчія, ЧСВВ.

Він був громадянином республіки Бразилія, жив у вищезгаданому монастирі. Оглядом тіла слідів насильницької смерті знайдено не було. Про факт смерті повідомлено консульство Бразилії у Києві. Сьогодні його поховали на бучацькому кладовищі. 

Світлої пам'яті отець був найстарший чернець Василіанського чину, непересічною особистістю, патріотом України та свого Чину і ревним мужем молитви. Великий старець був заслуженим священиком та монахом.

Біографічна довідка: о. Доротей Шимчій народився 16 вересня 1915 року в с. Старі Петликівці, біля Бучача на Тернопільщині. У 1932 році вступив на новіціат Отців Василіян у Крехівський монастир. Вічні обіти склав у 1937 році. Ієрейські свячення отримав 14 травня 1942 року в Празі від владики Вартоломея Дудаша. Відтак 6 років служив у Кристинопільському монастирі Святого Юрія.

Опісля почалася місіонерська праця в Бразилії – 14 років, Аргентині – 22 роки, Парагваї – 2 роки, Італії – 7 років, Україна – 21 рік: у цих країнах трудився о. Доротей як священник-місіонер, як магістр новіціату, як директор школи, як протоігумен, як духівник і викладач семінарії, як християнський письменник. З під пера о. Доротея вийшли у світ майже 20 книг. Серед останніх видань – тритомний підручник духовної молитви – «Розмови з Богом» та «Світло Євангелія у проповіді священників». А ще близько 2000 проповідей, понад 50 місій та реколекцій та понад 2000 конференцій.

Коментарі  

0 #4 мер Бучача 10.11.2022, 19:32
Перепрошую, не "Довженко", а "Довбенко"
Скарга
0 #3 мер Бучача 10.11.2022, 19:31
Довженко гвалтує безпритульних, вилизує котячі яйця
Скарга
-1 #2 бойко іван 08.11.2022, 14:44
значить в Бучачі так звільняємо головецького с сифілісом з лікарні і ярослава петровича за сумісну і неадексату медицині. курцеба - гавно. риже і довбенка пирпіздяйло . 90 проц вон . бухає наркоман і рибу ловить в робочий час. опустив левицького, тбс 5 мст
Скарга
+2 #1 монах Теодор Дутчак 06.12.2016, 17:38
"3 грудня у місті Бучач, що на Тернопільщині, в приміщенні монастиря Отців Василіян було виявлено бездиханне тіло 101-річного священнослужите ля - отця Доротея Шимчія, ЧСВВ.

Він був громадянином республіки Бразилія, жив у вищезгаданому монастирі. Оглядом тіла слідів насильницької смерті знайдено не було. Про факт смерті повідомлено консульство Бразилії у Києві. Сьогодні його поховали на бучацькому кладовищі".

Що це за нісенітниця? Як таке можна писати? Отець спокійно відійшов до Господа, а ви тут пишете про якісь насильницькі сліди, яких не виявили. Жовта преса чи як? Перш ніж таке писати потрібно уважно дізнатись хто такий о. Доротей Шимчій, ЧСВВ, а не писати різного роду нісенітниці. Хай Бог врозумить автора цієї статті.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ