Цьогоріч під цю культуру відведено 18,3 тисячі гектарів, а середня врожайність становить 625 центнерів з гектара — на 40 центнерів більше, ніж торік. Завдяки цьому аграрії області планують зібрати понад 1,1 мільйона тонн солодких коренів.
Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимир Стахів, інформує газета «Сільський господар».
"На території області безперервно працюють чотири цукрозаводи. Станом на 31 жовтня перероблено 863 тис. т цукрових буряків і вироблено 120,5 тис. т цукру. Для потреб області потрібно 40 тис. т солодкої продукції. Щодо якісних показників, то вони також радують – цукристість коренів становить 16,9 відсотка", - зазначили у виданні "Сільський господар"
Також він повідомив, що попередні дощі дещо уповільнили хід робіт — залишилося зібрати близько 25% посівних площ. Цукристість буряків цього року становить 16,9%, що є гарним показником для регіону.


