Читайте нас в соціальних мережах

Російська крилата ракета перетнута повітряний простір Польщі: там вирішили зачекати

Неділя, 24 березня 2024 12:21
У ніч на 24 березня росія вчергове атакувала Україну. Та одна з ракет окупантів залетіла на територію Польщі.

  «Інформуємо, що 24 березня цього року о 04:23 [05:23 за Києвом] відбулося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених цієї ночі дальньою авіацією РФ», — йдеться у твіті одного з оперативних командувань польської армії.

Повідомляється, що російська ракета залетіла в повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і залишалась там 39 секунд. Протягом усього польоту об'єкт відстежували польські військові системи радіолокації.

У ЗС Польщі зазначили, що під час атаки по Україні було запущено всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, зокрема у небо підіймали авіацію.

«Ми слідкуємо за ситуацією на території України на постійній основі й перебуваємо у постійній готовності до забезпечення безпеки польського повітряного простору», — зазначили у польській армії.

Польща могла збити російську ракету, заявили в Міноборони країни. Але не збила. Зокрема, коли стало відомо про ракетний удар по Львівщині, Польща підняла в повітря дві пари F16, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ракети, які мають на борту пілоти, могли б збити цей обʼєкт, якби він залетів глибше і загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію», - сказав радник міністра оборони Мечислав Бєнєк.

Міністр оборони Польщі також наголосив на необхідності підтримувати Україну. Та, насправді, найкращою підтримкою в цьому випадку було б, якби поляки ракету збили.

Після інциденту американські і британські союзники вирішили залишити у Польщі надовше системи протиповітряної і протиракетної оборони «Sky Sаbre».

Тим часом, росія уже третю ніч поспіль здійснила масовану атаку по Україні. Зокрема під ракетні удари потрапила Львівська область, куди долетіло 19 російських крилатих ракет і сім дронів-шахедів.

Це вже не перший випадок, коли російські ракети залітають у небо Польщі. Так, під час атаки 29 грудня 2023 року російська ракета перебувала над Польщею приблизно три хвилини. А 7 лютого цього року одна з російських ракет наблизилася до кордону з Польщею.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар