Читайте нас в соціальних мережах

"Кинули всі сили, щоб зупинити наступ", – Міноборони про ситуацію на лінії фронту

Вівторок, 20 червня 2023 10:39
На якому етапі український контрнаступ повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, на сході зараз складна ситуація.

"Ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському і Куп‘янському напрямках, намагаючись перехопити в нас ініціативу. Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої"– йдеться у дописі Маляр у Telegram.

Ворог не залишає своїх планів вийти на кордони Донецької та Луганської областей, додає заступниця міністра оборони. Наразі це основний напрямок наступу окупантів. Саме тому рф сконцентрувала на сході значну кількість своїх підрозділів, зокрема десантно-штурмових.

Українські війська діють в умовах переваги загарбників у силах та засобах, проте не дають їм просуватись.

"Нашим оборонцям доволі складно просуватись, адже ворог кинув усі сили, щоб зупинити наступ. Противник не буде здавати позиції легко і ми повинні налаштуватись на те, що це буде жорсткий двобій", – наголосила Ганна Маляр.

Водночас вона заявила, що найбільший удар ще попереду та попросила не вимірювати результат роботи сил оборони виключно населеними пунктами та пройденими кілометрами, адже критеріїв ефективності військових дій значно більше.

"Операція, яка триває, має декілька завдань і військові ці завдання виконують. Вони рухаються так як повинні були рухатись", – підкреслила глави Міноборони.

Читайте також: ЗСУ звільнили від окупантів село на Запоріжжі


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ