Читайте нас в соціальних мережах

В час війни з України намагалися втекти понад 11 тисяч військовозобов’язаних чоловіків

Четвер, 06 квітня 2023 15:18
У Державній прикордонній службі звітують - з 24 лютого минулого року поза пунктами пропуску було затримано більш як 11 тисяч чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон.

 

Щодня прикордонні наряди затримують близько 20 порушників, які намагаються незаконно перетнути кордон.

«На „зеленій“ ділянці, як і раніше, найбільше спроб порушення кордону ми фіксуємо на кордоні з Румунією та Молдовою. Загалом з 24 лютого минулого року поза пунктами пропуску було затримано більш як 11 тисяч таких порушників. Ще 4200 осіб були затримані в пунктах пропуску при спробі виїхати за підробленими документами. Найбільше таких випадків на кордоні з Угорщиною та Польщею», — розповідає речник ДПСУ Андрій Демченко.

Що цікаво, суттєвого зменшення спроб порушення кордону не фіксується. Щодня прикордонні наряди затримують близько 20 порушників, які намагаються незаконно виїхати з країни.

«На цей час кримінальними органами розпочато понад дві тисячі кримінальних проваджень, що пов’язані з незаконним перетином кордону. Також припинено діяльність понад 160 протиправних груп, які організовували незаконні мандрівки громадян», - додають в ДПСУ.

Тих же українців, які незаконно перетинають кордон, повертають в Україну. Статусу біженця вони отримати не можуть.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар