Читайте нас в соціальних мережах

Тимошенко і Арахамія проти позбавлення нардепів ОПЗЖ повноважень

Середа, 04 січня 2023 17:30
Майже 70 депутатів Верховної Ради не погодилися ставити свої підписи під зверненням до Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій.

Фракція "Батьківщина" відмовилася майже у повному складі.

За інформацією ініціатора збору підписів, всі члени фракції посилались на лідерку Юлію Тимошенко, що це саме її рішення.

Та нардеп від БЮТ, колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк спростовує цю інформацію. 

"Щодо збору підписів у парламенті щодо позбавлення мандатів народних депутатів від ОПЗЖ. Я особисто та партія «Батьківщина» виступаємо за позбавлення мандатів народних депутатів від ОПЗЖ. Обранці, які роками готувати агресію проти України, не мають права сидіти у Верховній Раді. Фракція «Батьківщина» підтримає будь-який законопроєкт, покликаний відновити справедливість та реалізувати запит суспільства на очищення влади від колаборантів. Слава Україні!", - відзначив Михайло Цимбалюк. 

Крім того, не хочуть позбавляти повноважень народних та місцевих депутатів від партій на кшталт ОПЗЖ і представники владної фракції "Слуга народу", зокрема голова фракції Давид Арахамія та його заступники, а також заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко.

Наразі є 96 підписів зі 150 необхідних і збір продовжується.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ