Читайте нас в соціальних мережах

Майже 100 мільйонів франків на відновлення енергетики отримає Україна від Швейцарії

Четвер, 03 листопада 2022 12:15
Швейцарія виділить Україні майже 100 мільйонів швейцарських франків.

Ці гроші надають для відновлення енергетичної інфраструктури України.

На сайті уряду Швейцарії повідомляють, що країна допомагає українським енергетикам закуповувати джерела енергії та запчастини, бере участь у ремонті і надає гуманітарну підтримку.

«На додаток до нинішньої гуманітарної діяльності в Україні та регіоні вона (Швейцарія – ред.) виділяє 100 мільйонів швейцарських франків на проєкти підтримки термінового відновлення енергетичної інфраструктури та полегшення нестабільної гуманітарної ситуації», - йдеться у заяві.

Зазначається, що Швейцарія допомагає Україні закуповувати джерела енергії й запасні частини, бере участь у ремонті систем залізничних скріплень (для перевезення важких вантажів, таких як зерно). Також вона надає гуманітарну допомогу тим, хто найбільше постраждав від війни в Україні, допомагає підготуватися до зими, зокрема, це заміна вікон, забезпечення утеплення та харчування тощо, зазначає Укрінформ.

Також наразі уряд країни розглядає, чи може Швейцарія постачати додаткові товари допомоги, такі як генератори, насоси або установки для очищення води.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ