Читайте нас в соціальних мережах

Мешканців Тернопілля, які ще не повернулись із закордону, закликали перезимувати зиму не в Україні

Вівторок, 25 жовтня 2022 16:16
Від початку повномасштабного вторгнення рф Україну покинуло 9,3 мільйона українців, з яких додому вже повернулися 7,4 мільйона осіб.Та решту 2,1 мільйона громадян України поки закликають не спішити назад.

 

Перезимувати поза межами України просить громадян, які ще не приїхали, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

"Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія", - сказала вона в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Вона наголосила у своєму зверненні: якщо є можливість залишитися поки що перезимувати за кордоном, то варто це зробити. Вона підкреслила, що, звичайно, хотілося б навесні, щоб всі разом відбудовували нашу Харківщину, Херсонщину і всі решта міста і села України.

"Наші діти мають жити і навчатися тут, поки що утримаймось, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта", – підсумувала міністерка і додала, що повернутися зараз – це знову ж наразити на небезпеку себе, своїх дітей чи вразливих родичів, які можуть бути хворі, маломобільні чи похилого віку.

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ